Musorujsag
Élő Eredmények

87 perc unalom után dráma Újpesten: Simon góljára még tudott válaszolni a Mezőkövesd

87 perc unalom után dráma Újpesten: Simon góljára még tudott válaszolni a Mezőkövesd

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Az Újpest FC 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Mezőkövesddel az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

OTP Bank Liga, 3. forduló
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5115 néző

V: Berke Balázs

Gólszerző: Simon (88.), ill. Lehoczky (92.)
Sárga lap:
Filip (50.), Beriasvili (79.)

Újpest: Nikolics – Kastrati (Pauljevics, 57.), Hall, Anculasz, Tamás K. – Onovo – Kiss T. (Ganea, 57.), Ljujics (Jevtoski, 85.), Mörschel (Mack, 74.), Csoboth (Simon K., 74.) – Ambrose
Mezőkövesd: Piscitelli – Beriasvili, Lukics, Pillár, Filip – Cseke (Lehoczky, 80.), Brtan, Illés (Hudák, 80.), Vajda (Gomis, 80.) – Drazsics, Szalai J.

Ahogy arra számítani lehetett, újpesti helyzetekkel kezdődött a találkozó, előbb a szezont kiválóan kezdő Ljujics tesztelte Piscitellit, majd Tamás Krisztián elfutása okozott gólveszélyt, Kiss Tamás nem tudott már gólt érően beleérni a centerezésébe. Az első két fordulóhoz képest viszont jóval pontatlanabbul, langyosabban futballozott az Újpest, így a saját térfelére visszazáró Mezőkövesd nagyobb megerőltetés nélkül állta a sarat.

A fordulás után Anculasz fejesét, majd Mörschel lövését tolta ki Piscitelli, de az Újpest nem volt elég hatékony, álmoskásan járatták a labdát a lilák. Negyedórával a vége előtt azért kijutott egy meccslabda: Ljujics beadását a két perccel korábban beálló Simon Krisztián senkitől sem zavartatva vágta az égbe. A rutinos támadó tanult hibájából – a következő beadást már átvette, így jobbal felvágta a léc alá.

Nem volt azonban vége: a támadásban addig szinte semmit nem mutató Mezőkövesd a hosszabbításban kiegyenlített, egy hatalmas kapushiba után. Nikolics mellényúlt egy beadásnak, Lehoczky Roland köszönte szépen és góljával bebiztosította a kövesdiek első pontját a szezonban.

Kapcsolódó tartalom

A mérkőzést követően a két vezetőedző – Nebojsa Vignjevics és Kuttor Attila –, valamint Simon Krisztián és Szalai József értékelt az M4 Sportnak:

Kapcsolódó tartalom

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1–1
Diósgyőri VTK-Paksi FC 1–1
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0–0
Debreceni VSC-ZTE FC 1–0
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1–2
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 1–0

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 12. A gólszerzõ újpesti Simon Krisztián (j), mellette csapattársa, Branko Pauljevis (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én. A végeredmény 1-1-es döntetlen. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak