Musorujsag
Élő Eredmények

Révész Attila elmondta, miért rúgta ki a 3. fordulóban Kruscsicsot, és ki veszi át a Kisvárda irányítását

Révész Attila elmondta, miért rúgta ki a 3. fordulóban Kruscsicsot, és ki veszi át a Kisvárda irányítását

m4sport.hu
Nem az eredmények vezettek ahhoz, hogy az OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda már a 3. fordulóban megváljon vezetőedzőjétől, Milos Kruscsicstól. A klub sportigazgatója, Révész Attila elárulta, olyan vezetőedzőre van szüksége, aki a klub érdekeit helyezi előtérbe, a szerb szakember pedig nem ilyen volt és már a felkészülés alatt tudta, nem ő a megfelelő személy a csapat irányítására. Helyét az NB III-as együttestől érkező Gerliczki Máté veszi át.

Kapcsolódó tartalom

A pénteken a még nyeretlen MTK vendégeként 0–0-s döntetlent játszó Kisvárda első embere nem sokkal a hivatalos bejelentés után a Kossuth Rádiónak beszélt a menesztés okairól, elárulta, nem hirtelen döntés született: „volt ennek előzménye”.

Ezt bővebben is kifejtette, bár azt nem árulta el, konkrétan mi vezetett a vál(t)áshoz:

„Nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Most úgy gondoljuk, más személyiségnek kell a csapat mellett lennie. A klub elvárásait jobban elfogadó, nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező edzőre van szükségünk.”

Révész hozzátette, már a szezon előtt is komoly kétségek támadtak, hogy az áprilisban kinevezett Kruscics a megfelelő személy-e a csapat további irányítására.

„Adtunk még egy esélyt, de a felkészülés alatt megbizonyosodtunk róla, hogy nem tudunk tovább együtt dolgozni. Ez a három bajnoki mérkőzés pedig megmutatta, más elvek mentén dolgozunk. Más az elvárás, és más, amit most látunk.”

(fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Révész leszögezte: „nem az eredményességgel van problémánk, mert nem is voltak nagy elvárásaink. Itt célokról van szó, ennek voltak meghatározott irányvonalai, ennek mentén kellett dolgozni.”

„A Kisvárdának vannak értékei, komoly játékosai. Nem tizenkét ember vesz részt a munkában, hanem húsz, mindenki egyforma. Azok a játékosok, akik nem játszanak, ugyanolyan értékei a csapatnak és a klubnak, és nem szeretnénk senkit sem elveszíteni. Itt ez a veszély most fennáll.”

„Több korábbi meghatározó labdarúgónk nem azt az értéket képviseli most különböző okok miatt, mint korábban, és nem engedhetjük az értékromlást” – fejtette ki.

„A mi klubunk a harcosságáról, a szenvedélyességéről volt ismert, ez az elmúlt időszakban teljes mértékben megszűnt létezni. Ezt az irányvonalat vissza kell hoznunk, ehhez más személyiségű vezetőedzőre van szükségünk.”

Elárulta, a csapat irányítását, felkészítését Gerliczki Máté, az NB III-as együttes edzője veszi át. Révész azt mondta róla, tökéletesen ismeri a játékosokat, azokat is, akiket már el kellett volna kezdeni beépíteni a csapatba, és ismeri a klub gondolkodását, lehetőségeit.

Gerliczki Máté (fotó: kisvardafc.hu)

„Remélhetőleg rövidesen felvételt nyer a pro licences vizsgára, és onnantól kezdve hivatalosan is lehet majd vezetőedző, addig pedig segíteni fogok neki” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Révész Attila (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak