Musorujsag
Élő Eredmények

Révész Attila: Bízom benne, hogy nemcsak játékosokat, hanem újabb edzőt is ki tudunk nevelni

Révész Attila: Bízom benne, hogy nemcsak játékosokat, hanem újabb edzőt is ki tudunk nevelni

m4sport.hu
Révész Attila, a labdarúgó NB I-es Kisvárda sportigazgatója szót ejtett az együttest ideiglenesen átvevő Gerliczki Mátéről, valamint kiemelte, hogy az együttes közös megegyezéssel vált meg Milos Kruscsicstól.

 

„Közös megegyezéssel, kedden elváltak egymástól az útjaink – idézi a Kisvárda a hivatalos honlapján Révész Attilát. – Továbbra is azt valljuk, hogy remek embert sikerült megismernünk a személyében, az együttműködésünk nem is emiatt szakadt meg. Az elmondható, hogy olyan személyre van inkább szükségünk erre a posztra, aki nagyobb szenvedéllyel éli meg a mindennapokat, ráadásul akadémiai egyesületként kénytelenek vagyunk előbb-utóbb az akadémiánkra támaszkodni, ő pedig érthető módon a pillanatnyi eredményességet tartja fontosnak.”

Kapcsolódó tartalom

A sportvezető hozzátette, azt egyébként egyáltalán nem zárja ki, hogy a jövőben még együtt dolgozzon Milos Kruscsicscsal.

„Nekünk a középtávon meghatározott céljainkat kell szem előtt tartani, még úgy is, hogy adott esetben a pillanatnyi eredményességünk sérül, de ahogy korábban is jeleztem, célunk a fenntarthatóság megvalósítása, elérése, semmint pedig kisajtolni, kipréselni a legtöbbet ebből a szezonból, ami akár veszélyeztetné a később fenntartható, stabilabb klub létét. Koncepcióban kell gondolkodni, ezért fontos, hogy szorosabb együttműködés legyen az első csapat és az akadémia között, beleértve a játékosokat és az edzőket is, ilyen módon is szeretnénk felgyorsítani a gyerekek felnőtté válását, integrálását a felnőtt futballba. Zárójelben teszem hozzá, a jelenlegi lehetőségeink csak rövidtávon teszik lehetővé az élvonalbeli szereplést, ezért határoztunk meg másfajta célokat. Ha a későbbiek során ez a helyzet stabilizálódik, akkor nem zártuk ki annak a lehetőségét, hogy még együtt dolgozzunk Milos Kruscsiccsal, addig is segíteni fogjuk egymást akár információcserében, akár szakmai tanácsadás keretén belül is.”

Kapcsolódó tartalom

Révész reméli, nemcsak játékosokat, hanem újabb edzőt is sikerül kinevelnie az alakulatnak.

„Hogy úriemberként váltunk el Milos Kruscsicstól, arra az is bizonyíték, hogy az általa hozott asszisztensedző, Bojan Trkulja a következő időszakban még a csapatunknál maradhat, vagyis itt hagy kicsit magából valamit, és nem vágtuk el teljesen az ő szakmaiságát, így lesz megoldva az átmenet is. A döntő szót azonban Gerliczki Máté mondja ki, aki két éve a klubunknál tevékenykedik, tavaly mellettem, Erős Gábor és Török László mellett is dolgozott. Folyamatosan sajátítja el a klubfilozófiánkat, a tartalékcsapat edzőjeként folyamatos szakmai kapcsolatban állt az akadémia szakmai igazgatójával, Szentes Lázárral, ismeri az edzésmódszereinket, tudja, mire van igényünk. Az NB I-ben még nem annyira gyakorlott, de már ott is dolgozott asszisztensedzőként, és bízom benne, hogy nemcsak játékosokat, hanem újabb edzőt is ki tudunk nevelni, ahogy az Erős Gábor esetében is megtörtént. Gerliczki Máté megkapta a felkérést, hogy felkészítse a csapatot a Debrecen elleni hétfői mérkőzésre, utána döntjük el, hogy azt meghosszabbítjuk-e a szabályok adta hatvan napra a megbízatását.”

Kapcsolódó tartalom

A 4. forduló programja:

augusztus 18., péntek
18.00 Puskás Akadémia FC–Fehérvár FC
20.15 Zalaegerszegi TE FC–Diósgyőri VTK

augusztus 19., szombat
17.45 MTK Budapest–Kecskeméti TE
20.00 Paksi FC–Újpest FC

augusztus 21., hétfő
18.00 Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC (vélhetően elhalasztják)
20.15 Kisvárda Master-Good–Debreceni VSC

 

Borítókép: Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak