Musorujsag
Élő Eredmények

Ha egy éve ezt mondják, nevetnie kell – gyerekkori álmaikat élik a válogatottba bekerülő kecskemétiek

Ha egy éve ezt mondják, nevetnie kell – gyerekkori álmaikat élik a válogatottba bekerülő kecskemétiek

M1
Miután Horváth Krisztofer és Szuhodovszki Soma is meghívót kapott a válogatottba, az Kecskemét adja a legtöbb játékost a szeptemberi találkozókra, a szerbiai Európa-bajnoki selejtezőre és a Csehország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretbe – az M1 érdeklődésére a futballisták gyerekkori álmuk megvalósulásáról számoltak be.

Szalai Gábor már a legutóbbi alkalommal is szerepelt Marco Rossi névsorában, de be nem mutatkozhatott, ezúttal újabb két klubtársával várhatja a nagy lehetőséget.

Kapcsolódó tartalom

Horváth Krisztofert, aki a szövetségi kapitánnyal sem beszélt még soha, váratlanul érte a hír, amiről – ahogy fogalmazott – minden gyermek, aki futballozni kezd, álmodozik. „Ezért dolgozok minden nap, de a csapattársak és a stáb nélkül nem jöhetett volna létre, nekik is köszönöm” – hálálkodott a támadó.

„A keret bejelentése után felrobbant telefonom” – utalt a gratulációözönre. A friss élmény hatása alatt egyelőre még nem is gondolkodott azon, hogy milyen lenne néhány nap múlva bemutatkozhatna a válogatottban.

Ha Szuhodovszi Somának tavaly ilyenkor azzal jönnek, hogy egy évvel később meghívják a válogatottba, akkor nevetésben tört volna ki. Ám azóta nem csupán csak debütált az élvonalban, hanem ki is tűnt, így az óriási megtiszteltetésként megélt meghívó már nem is akkora meglepetés. „Ahogy telt-múlt az idő és egyre jobb formába kerültem, kezdtem érezni, hogy ha mindent beleadok, keményen dolgozom és csinálom a feladatom, akkor oda tudok kerülni” – vélekedett arról a 23 éves középpályás, hogy felvirradt a napja.

Ettől függetlenül nehezen találta a szavakat, amivel a boldogságát valóban kifejezhetné – noha elmondása alapján szülei talán még nála is feldobottabbak –, végül szintén gyerekkori álomként írta le.

A magyar válogatott szeptember 7.-i szerbiai Európa-bajnoki selejtezőjét és a szeptember 10.-i Csehország elleni hazai barátságos mérkőzését az M4 Sport közvetíti élőben.

Borítókép: Horváth Krisztofer (jobbról) és Szuhodovszki Soma (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak