Musorujsag
Élő Eredmények

Három újonc és Gulácsi is ott van Marco Rossi szeptemberi keretében

Három újonc és Gulácsi is ott van Marco Rossi szeptemberi keretében

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 25 fős keretét a szeptemberi szerbek elleni világbajnoki selejtezőre és a csehek elleni barátságos mérkőzésre.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Belgrádban a szerbek ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, majd három nappal később a Puskás Arénában fogadja a cseheket barátságos találkozón. (Az M4 sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti.)

Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya a két találkozóra kihirdette 25 fős keretét, melybe jelenleg a Kecskemét adja a legtöbb (3) játékost. Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke elmondta, a keret tagjai hétfőn találkoznak Telkiben, szerdán elutaznak Belgrádba, ahol csütörtökön játszanak, majd vasárnap este már a csehek ellen lépnek pályára.

Először készülhet a felnőtt válogatott összetartására Kata Mihály az MTK-ból, illetve a Kecskemét két játékosa, a szintén középpályás Szuhodovszki Soma és a támadó Horváth Krisztofer.

Az olasz kapitány behívta az októberben súlyos sérülést szenvedő és azóta pályára sem lépő Gulácsi Pétert is, így összesen négy kapus került be a 25 fős keretbe. Szintén visszatér sérülése után Fiola Attila, és bekerült a Zalaegerszegről pár napja Törökországba szerződött Mocsi Attila, valamint a nyáron a Fehérvárt hosszú évek után elhagyó Nego Loic is.

A kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta, még úgy is azt érzi, hogy jó helyzetben van, hiszen topligákból válogathat, hogy több játékosáról így is le kell mondania sérülések vagy kevés játéklehetőség miatt.

Az újoncokkal kapcsolatban elmondta, fontos olyanokat is meghívni, akik a jövőt képviselik. Mindhármuknak régóta követi a pályáját, de külön kiemelte Szuhodovszkit, aki az idei szezonra is át tudta menteni a tavalyi remek teljesítményét. Úgy véli, ez  egy nagy lehetőség nekik, és a folytatásban is így kell teljesíteniük, hogy hosszabb távon számoljon velük.

Az, hogy a Videotonhoz került. segített rajta, hogy több játékpercet kapjon. egy olyan csapathoz igazolt, amelynek pont olyanra volt szüksége, mint ő, stabil kezdő lehet, ami nyilván előnye a válogatottnak is” – mondta Kalmár Zsolt klubváltásáról. Gulácsi meghívását emberileg tartotta fontosnak, hogy ismét a csapat részének érezhesse magát, de a szerbek ellen még biztosan nem számít rá.

(MTI/Máthé Zoltán)

Az olasz mester elárulta, elsősorban azokra számít, akik az elmúlt válogatott-meccseken is kezdők voltak. „Mindketten nagyon szépen beilleszkedtek, a Dominik egy olyan csapatnál játszik, amelyik azért magasabb színvonalat képvisel. Azért olyan nagy kételyeim nincsenek az ő képességükkel kapcsolatban. Mindketten dinamikus játékosok, bíztam benne, hogy az első perctől kezdve jó teljesítményt nyújtanak” – mondta azzal kapcsolatban, milyennek látta a két PL-játékos, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos bemutatkozását az angol bajnokságban.

Játszottunk már zárt kapuk mögött, fel vagyunk készülve rá, de nem gondolnám, hogy bármilyen előnyt vagy hátrányt jelent számunkra. Ha itthon kellene zárt kapuk mögött játszani azt megéreznénk, hiszen a hetvenezer ember biztatása hatalmas energiákat szabadít fel a játékosokban” – mondta azzal kapcsolatban, milyen lesz a szerbek ellen zárt kapuk mögött játszani.

A kezdet kezdetétől érzékeltem egy olyan fajta elvárást a szurkolók részéről, ami nem volt mindig reális. Ha most azt várják, hogy egyenes úton jussunk ki az eb-re, most már reális elvárásnak tűnik. Most ez a lehetőség megvan és szeretnénk is elérni. Helyes, ha a szurkolók ezt megkövetelik, és ezek a játékosok most már olyanok, akikkel szemben ez reális elvárás” – zárta mondandóját a kapitány.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:
Balogh Botond (Parma), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (TSG Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások:
Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (Le Havre AC), Styles Callum (Barnsley FC), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)

Támadók:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Az Eb-selejtező csoport  állása:
1. MAGYARORSZÁG 3  2  1  –  5-0  7 pont
2. Szerbia      3  2  1  –  5-1  7
3. Montenegró   3  1  1  1  1-2  4
4. Bulgária     4  –  2  2  2-6  2
5. Litvánia     3  –  1  2  1-5  1

Borítókép: Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kerethirdető sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2023. augusztus 29-én. A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőn és az azt követő barátságos mérkőzésen először tagja a keretnek a kecskeméti Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, valamint az MTK-ban futballozó Kata Mihály. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak