Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez csattanós válasz azoknak, akik a Konferencia-ligát gyengébbnek gondolják” – Máté Csaba egyértelmű sikerként értékelné a továbbjutást

„Ez csattanós válasz azoknak, akik a Konferencia-ligát gyengébbnek gondolják” – Máté Csaba egyértelmű sikerként értékelné a továbbjutást

m4sport.hu
A Ferencváros az Európa Konferencia-liga F csoportjába került a sorozat pénteki sorsolásán, karöltve az olasz Fiorentinával, a belga Genkkel és a szerb Cukarickivel. A csoportbeosztásról Máté Csaba, az FTC megbízott vezetőedzője nyilatkozott az M1 riporterének, Urbán Ádámnak.

„Könnyebb csoport biztosan lehetett volna. Ez csattanós válasz azoknak, akik úgy vágtak neki a Konferencia-ligának, hogy ezt egy gyengébb sorozatnak gondolták” – kezdte Máté Csaba az M1-nek adott reakcióját. A Fiorentinát látva a megbízott vezetőedző első gondolata az volt, hogy lilában játszanak…

„A tavalyi döntősről van szó, természetesen minden tiszteletet megérdemelnek. Olasz csapat, így nagyjából tudom, mi vár ránk. Idény elején járunk, az idézőjeles nagy csapatoknak is meggyűlik a baja a kisebbekkel. Mindenkinek nehéz beindítania a szezont. Innentől szerintem egy teljesen más arcukat fogják mutatni” – vélekedett a szakember.

Kapcsolódó tartalom

A Genkkel kapcsolatban személyes élményei is vannak Máté Csabának, hiszen játékoskorában nyolc évet játszott Belgiumban, s azóta is követi az ország futballját. Ráadásul a csapat tagja az a Joseph Paintsil, aki korábban a Fradiban is villogott. Máté szerint a Genkkel sem lett gyengébb a kvartett. Ami pedig a Cukarickit illeti, reméli, a Fradi balkáni játékosai segítenek az ellenfél feltérképezésében, két szoros meccsre számít a szerbek ellen.

„Azt gondolom, hogy siker lenne, ha az első két hely valamelyikét megszereznénk, az mindenképp siker lenne a Ferencváros számára, hiszen még egyszer mondom, erős csoportba kerültünk” – összegzett Máté Csaba.

Kapcsolódó tartalom

A Konferencia-liga csoportköre szeptember 21-én kezdődik, az M4 Sport a Ferencváros valamennyi csoportmérkőzését élőben közvetíti.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Máté Csaba / M1

További tartalmak