Musorujsag
Élő Eredmények

Mátyus János lett a Kisvárda vezetőedzője

Mátyus János lett a Kisvárda vezetőedzője

m4sport.hu
Mátyus Jánost nevezték ki az OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A 48 éves tréner az előző szezonban az utolsó helyen vette át az NB II-es Budafokot 2022 augusztusában, majd a 10. helyen zárt a bajnokságban és kupadöntőbe vezette azt, többek között éppen a Kisvárdát is búcsúztatva. Szerződése lejártával azonban nem tudott megegyezni a klubbal, ezért júniusban távozott, azóta nem volt csapata.

Kapcsolódó tartalom

Mátyus a Budafok előtt a szintén másodosztályú Haladás edzője volt, a Nyíregyháza Spartacust pedig az NB I-ben, majd az NB III-ban és végül az NB II-ben irányította. Edzői karrierje az élvonalban Pápán indult, de volt a REAC szakvezetője is – írja a kisvardafc.hu. Játékosként négy országban – Magyarország mellett  Németországban, Skóciában és Ausztriában – összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban 34 alkalommal szerepelt, védőként három gólt is szerzett.

A Kisvárda augusztus 12-én, három forduló után menesztette Milos Kruscic vezetőedzőt, akinek irányításával a csapat győzelemmel kezdett Zalaegerszegen, majd kikapott Kecskeméten, utána pedig gól nélküli döntetlent játszott az MTK vendégeként. A szerb tréner menesztése után az NB III-as együttes edzője, – az oda most vissza is térő – Gerliczki Máté vette át a Kisvárdát, amely az irányításával a Debrecen, a Diósgyőr és az Újpest vendégeként is kikapott.

Mátyus – akivel tart állandó segítője, Felipe Matos is – 1+1 évre állapodott meg Révész Attilával. A sportigazgató a múlt héten kereste meg, majd miután helyszínen megtekintette az újpesti meccset, éjszakába nyúló telefonbeszélgetést folytattak – árulta el a szakvezető a Kossuth Rádióban. „Nincs kimondva, hányadik helyen végezzünk, de megismerve Révész Attilát azt gondolom, bár közhelyesen hangzik, de nem az: a lehető legjobb szereplés” – jelezte, a célkitűzés nem ez irányú. A követelmény, hogy a taktikai fegyelem és a megfelelő erőnlét fenntartása mellett a Kisvárda újra harcos és szenvedélyes csapat legyen.

„Közös lónak túrós a háta” – mondta ezt arra, hogy mennyire maradhat önálló az edzőknek általában szűk mozgásteret engedő Révész mellett. „Ha mégis így történne, azt nem így fogom megélni. Beszélgetni foguk. Rengeteget. Szinte reggeltől estig együtt leszünk, hiszen le is költözöm Kisvárdára” – nevezte inkább egyeztetéseknek azt, amikor majd arról határoznak, hogyan álljanak fel, mert azzal nem szimpatizál, hogy „ezt valaki beleszólásnak hívja”.

Mátyus János nyilatkozata a Kossuth Rádiónak:

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es idényében:
2023. augusztus 12. – Kisvárda: Milos Kruscic helyett ideiglenesen Gerliczki Máté
2023. szeptember 3. – Kisvárda: Gerliczki Máté helyett Mátyus János

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak