Musorujsag
Élő Eredmények

Kérte, átadtam, már rúgtam két tizenegyest a meccsen – szimplán ennyi, hogy mesterhármasa után Varga miért nem állt oda az újabb büntetőhöz

Kérte, átadtam, már rúgtam két tizenegyest a meccsen – szimplán ennyi, hogy mesterhármasa után Varga miért nem állt oda az újabb büntetőhöz

M4 Sport
A kezeik közül könnyen kicsúszó előny miatt sopánkodott Boér Gábor, a zalaegerszegiek edzője, míg Máté Csaba a ferencvárosi játékosok megfelelő hozzáállását hangoztatta, valamint a 6-2-s győzelemhez három góllal hozzájáruló Varga Barnabás önzetlenségét, amire a csatár roppant egyszerű magyarázatot adott.

Kapcsolódó tartalom

„Sokkal precízebben kéne ilyen eredményt óvni” – kezdte a 2-0-s vezetésüket az oroszlán bajszának megráncigálásaként értékelő Boér Gábor. „Jobban meg kellett volna lovagolnunk” – bosszankodott a ZTE szakvezetője, hogy elkerülhető szituációk előzték meg a vendégek büntetőit, pedig addig a Fradi támadásai nem fenyegettek komoly veszéllyel.

A tizenhatoson belüli szabálytalanságaikat arra vezette vissza, hogy rendre késve reagáltak vagy kapkodtak az amúgy is magasabb minőséget képviselő ferencvárosiak támadásainál.

Viszont úgy érzi, nem festettek rosszul az elképzeléseik. „Picit hátrébb húztuk a védekezési vonalunkat és más rendszerbe is játszottunk. Jól is működött ez a mérkőzés első szakaszában. Jól zártuk le a területeket, tudtunk belőle támadásokat építeni. Meg kell tanulni az előnyt jól kezelni, és hogy az előny birtokában sokkal fegyelmezettebbek és zártabbak legyünk” – összegzett, hozzátéve, hogy a Ferencváros is váltott, és a gyors egymás után kapott gólok erre még rá is erősítettek.

Örült a góllal debütáló Antonio Mancétól látottaknak, akit nem hasonlítaná a távozó Eduvie Ikobához. „Hasznosan játszott az egész mérkőzésen. Jól megtartotta a labdákat. Rengeteget futott, ment a szabad labdákra is. A védekezésünkkel van probléma.” Utóbbival kapcsolatban kiemelte, ezúttal is több ízben kellett kényszerből változtatni a hátsó alakzata összetételén, ami immár tendenciózusan nehezíti meg a meccselést, és aminek az okára mihamarabb rá kell lelniük.

Máté Csaba nem mondaná, hogy rosszul kezdtek, hiszen mire a hazaiak első átlövése beakadt, sorra rúgták a szögleteket és az ellenfél kapuja előtt zajlottak az események. Sőt a játék képe az újabb ellentámadásból kapott gól ellenére sem változott – folytatta az FTC továbbra is ideiglenesen kinevezett edzője. „Nem volt benne. Ilyen a futball. Viszont dicséretes a játékosok részéről, hogy nem adták fel. Tudtak változtatni, Hittek benne, hogy megfordíthatjuk a mérkőzést” – vélekedett a kispadról érkezőkkel is elégedett Máté, aki szerint Mohamed Alí Ben és Kristoffer Zachariassen meccs közbeni helycseréje is fényesen bevált.

„Azt hozta, amit várunk tőle” – e nemes egyszerűséggel már az ismét triplázó Varga Barnabást jellemezte, ám a góljai mellett mezőnymunkáját is hangsúlyozta. Valamint az önzetlenségét, hogy a harmadik büntetőt átengedte Adama Traorénak. „Az, hogy átadja a tizenegyest, hogy más is rúgjon gólt, az emberi oldalát mutatja.”

„Kétszer mentek át a félpályán, és mindjárt kaptunk két gólt. Utána megmutatta a csapat, milyen formában van” – tartotta megérdemeltnek a nagyarányú győzelmet Varga Barnabás, aki az értékesített tizenegyesit ugyanúgy nem spilázta túl – mert nem szokta vizsgálni a kapusok szokásait, így Senkó Zsomborét sem –, mint a Traoréa bízottat. „Adama kérte, adjam át neki. Átadtam, én már rúgtam két tizenegyest a mérkőzésen. Úgy gondolom, megérdemelte, nagyon sokat segített az első félidőben. Nagyrészt a játékának köszönhetjük, hogy fordítottunk.”

Az előző fordulóhoz hasonlóan mesterhármast szerző Varga újra a góllövőlista éléről csatlakozik a szerbiai Európa-bajnoki selejtezőre és a Csehország elleni felkészülési meccsre lészülő válogatott keretéhez.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Varga Barnabás (balról) és Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának csatára és vezetőedzője (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak