Musorujsag
Élő Eredmények

A Gabalával játszik a Puskás Akadémia az UEFA Ifjúsági Ligában

A Gabalával játszik a Puskás Akadémia az UEFA Ifjúsági Ligában

MTI
Az azeri Gabala SC lesz a Puskás Akadémia U19-es labdarúgócsapatának az ellenfele az UEFA Ifjúsági Ligájának első fordulójában.

 

A legjobb európai utánpótláscsapatok sorozata egyenes kieséses rendszerben zajlik, az első két fordulóban pedig két ágon zajlanak a küzdelmek.

A felcsúti együttes ágán az előző szezon országos bajnokai érdekeltek, míg a másikon a Bajnokok Ligájában jelenleg szereplő felnőtt csapatok utánpótlás együttesei.

A magyar klub honlapjának tájékoztatása szerint a keddi nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a Puskás Akadémia a párharc első mérkőzését október 4-én idegenben vívja, míg a hazai visszavágót október 25-én rendezik. Továbbjutás esetén a második körben a görög Olimpiakosz vagy az olasz Lecce lesz a magyar csapat ellenfele novemberben.

„Ennél messzebb nem nagyon utazhattunk volna, mint Azerbajdzsán, de éppen ez a lényege az ilyen seregszemléknek, hogy olyan futballkultúrákkal is megismerkedhetünk, amire hétköznapi viszonyok között nemigen lenne lehetőség. Túl sok információnk nincs a Gabala SC-ről, de a szakmai stábunk profi, a felkészülés alatt lesz idő arra, hogy minden fontos tudnivalót begyűjtsenek az ellenfélről. Fontos, hogy minél tovább jussunk ebben a sorozatban, de szeretném hangsúlyozni, hogy ezek a tornák elsősorban azért kellenek, mert a fiatal labdarúgóink fejlődését szolgálják. A fiatalok így nemzetközi rutint szereznek, ami nagy hasznukra válik majd a karrierjük során” – vélekedett a húzás után Székely Gábor, az akadémia operatív vezetője.

A kiírás szerint a két ág tavasszal egyesül, és következik a rájátszás. A döntőre 2024. április 22-én kerül sor.

 

Borítókép: puskasakademia.hu/

További tartalmak