Musorujsag
Élő Eredmények

Alapemberként segítette a Diósgyőr feljutását, NB II-es csapathoz tér haza Lőrinczy Attila

Alapemberként segítette a Diósgyőr feljutását, NB II-es csapathoz tér haza Lőrinczy Attila

m4sport.hu
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd hivatalos oldalán jelentette be Lőrinczy Attila leigazolását.

Lőrinczy Attila eddig 191 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken 42 gólt és 46 gólpasszt jegyzett ha pedig az elmúlt két idényét nézzük, akkor 72 találkozón 23+25 a mérleg – büszkélkedett új igazolásával a Honvéd hivatalos honlapja. Lőrinczy az elmúlt szezonban a Soroksárban és Merkantil Bank Ligát pontrekorddal nyerő Diósgyőr színeiben 18 bajnokin is lépett pályára, tavasszal komoly szerepe volt a bajnoki címben. Az új szezonban mindössze hét NB I-es játékperc jutott neki.

A 29 esztendős támadó középpályás nem ismeretlen közegbe érkezik, Honvéd-nevelésű játékosról van szó. 2008 nyarán érkezett Kispestre, az U15-ös csapatunkban szerepelt elsőként, a felnőttek között 2011 augusztusában lépett pályára először (a második csapat színeiben előbb a Magyar Kupában, majd az NB II-ben debütált), míg az első osztályban 18 esztendősen 2013 májusában mutatkozott be (Honvéd–Eger 3–0). Nem ő az egyetlen egykori MFA-növendék, akit a kispestiek hazacsábítottak, hiszen Bobál Gergely, Kovács Nikolasz és Kundrák Norbert is nyáron tért vissza a piros-feketékhez.

Kapcsolódó tartalom

„Attila átigazolásával növekednek a variációs lehetőségeink, hosszú az idény, rengeteg meccs van, a kupában is szeretnénk jól teljesíteni, és ehhez olyan keretre van szükség, amely bő, de közben lehetőséget ad arra a fiataloknak is, hogy szerepeljenek az első csapatban. A rutinos játékosaink jó karakterek, éhesek és tudják segíteni a keret többi tagját – mondta Kun Gergely ügyvezető az új szerzeményről. – Folyamatosan figyeltük a piacot és számítottunk rá, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban lesz olyan játékos, akit érdemes szerződtetnünk, Attila pedig ilyen.“

A Honvéd az első válogatott szünetben a Merkantil Bank Liga nyolcadik helyén áll, három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel.

A Diósgyőrtől nemcsak Lőrinczy távozott, kedden Papp Marcell, szerda este pedig Bertus Lajos szerződésbontását is bejelentette az NB I-et remekül kezdő miskolci klub.

Borítókép: honvedfc.hu

További tartalmak