Musorujsag
Élő Eredmények

1-1-re kerekedett cseh meccs: vezetett, de nem nyert a válogatott

1-1-re kerekedett cseh meccs: vezetett, de nem nyert a válogatott

M4 Sport
A szünetet követően vezetést szerző magyar válogatott végül 1-1-döntetlent játszott Csehországgal a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Csehország 1-1 (0-0)
Puskás Aréna, 55 ezer néző, v.: Igor Pajac (horvát)
gólszerzők: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)
sárga lap: Kalmár (21.), Orbán (51.), Sallai (56.), Kerkez (94.), illetve Sadilek (77.), Provod (86.), Kuchta (87.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. – Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai – Varga B.

Csehország: Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.)

A játékosoktól az első percektől fogva nem óvatoskodtak, a labdaszerzések után azonnal támadásba lendültek. Ennek megfelelően mindkét csapat ígéretes akciókat vezetett, a védelmek azonban többnyire állták a sarat, az egyetlen kivételt Sallai ziccere jelentette, de a Freiburg támadója a cseh kapusba lőtt. A játékrész második felében is kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de valamelyest többet volt a labda a magyar csapatnál, amely veszélyesebb is volt ebben a periódusban, azonban nem sikerült előnybe kerülni, mert egy ízben a cseh hálóőr hatalmasat vetődve kivédte Szalai Attila bombáját, míg Sallai próbálkozása célt tévesztett.

Térfélcserét követően aktívabban kezdtek a vendégek, mégis a magyarok szereztek vezetést egy gyors bedobás után néhány húzásból mesterien felépített akció végén.

A közel telt házas közönség öröme azonban nem tartott sokáig, mert Lang röviden hazafejelt labdáját megbüntette az ellenfél. Összességében mezőnyjátékkal teltek a percek, de előfordultak durva belépők és kisebb kakaskodások, lökdösődések is, melyek kissé szokatlanul hatottak a barátságos meccsen.

Az egyenlítés után a legnagyobb lehetőséget Szoboszlai Dominik 17 méteres szabadrúgása jelentette, azonban a Liverpool sztárja nem találta el a bal felső sarkot. Még Kerkeznek volt egy ígéretes próbálkozása, amely az oldalhálóban kötött ki. A hajrában is inkább a feszült hangulat jellemezte a pályán zajló eseményeket, így egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést.

Kapcsolódó tartalom

Horváth Krisztofer személyében újoncot is avatott Marco Rossi.

Kapcsolódó tartalom

Az immár nyolc találkozó óta veretlen magyarok legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.

Borítókép: A gólszerző Sallai Roland (20) és csapattársai a Magyarország - Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában (MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak