Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez legyen a legkisebb gond, majd átverekedem magam” – Szoboszlai érzi, egyre inkább felkészülnek rá az ellenfelek

„Ez legyen a legkisebb gond, majd átverekedem magam” – Szoboszlai érzi, egyre inkább felkészülnek rá az ellenfelek

M4 Sport
A magyar futballistákat kissé bántotta, hogy a nem nyerték meg a Csehország elleni felkészülési mérkőzést, így Szoboszlai Dominikot is, aki azt is tapasztalta, egyre nagyobb figyelmet szentelnek neki az ellenfelek.

Habár nem emelné magát a társai fölé, érezte a törődést a csehek részéről is Szoboszlai Dominik az 1-1-re végződő találkozón.

Kapcsolódó tartalom

„A szerbek ellen is már érzékeltem, most is. Ez legyen a legkisebb gond, majd átverekedem magam rajtuk” – jelezte, hogy egyre inkább megkapja a nagy játékosoknak kijáró külön figyelmet. „Úgy néz ki, felkészülnek belőlem” – példálózott Kylian Mbappéval, hogy ezt tűrnie kell.

„Nincs barátságos meccs válogatott mezben, láthattuk ezt most is, de a szerbek elleni három pont nagyon fontos volt” – értékelte, hogy ha már mindkét alkalommal nem nyertek, akkor így alakult kedvezőbben.

A válogatott csapatkapitánya egyébként a lefújást követően több mezzel a karjában visszatért a pályára, hogy meglepje a szurkolóit: „mert szomorú, amikor meccs után csak egy mezt tudok odaadni és látom a szomorú arcokat.”

„Összességében nagyon sok hibával játszottunk” – utalt például arra Sallai Roland, hogy a gólja előtt is volt lehetősége a vezetés megszerzésére. Sajnálkozott is egy sort a győzelem elszalasztása miatt.

„Nehéz volt, a cseheknek rengeteg jó játékosuk van, nagy sztárjuk nincsen , de jól funkcionálnak” – hasonlította a magyar válogatotthoz az ellenfelet. És azt is elismerte, hogy a belgrádi selejtező sokat kivett a mieinkből.

Szalai Attila szerint ilyen jellegű összecsapásra készültek. „Kemény mérkőzés volt, helyenként durva, de úgy gondolom, jól szolgálta a felkészülésünket.” Az eredmény a védőt sem elégítette ki, ám így is a pozitívumokból tapasztalt többet.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Szoboszlai Dominik (szemben) a Magyarország - Csehország mérkőzésen Puskás Arénában (MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak