Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem keresünk felelőst” – Rossi muszáj volt lecserélni Orbánt, ami miatt a cseh gól előtt megcsappant az önbizalom

„Nem keresünk felelőst” – Rossi muszáj volt lecserélni Orbánt, ami miatt a cseh gól előtt megcsappant az önbizalom

M4 Sport
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem volt elégedetlen a Csehország ellen felkészülési mérkőzésen elért 1-1-s döntetlennel.

„Voltak jó dolgaink, de szenvedtünk is bizonyos helyzetekben, ugyanakkor nagyon kemény ellenféllel játszottunk, a cseh válogatott rendkívül erős csapat” – foglalta össze a benyomásait a meccsről.

Kapcsolódó tartalom

Inkább elégedettség hangján beszélt, abban is bízva, hogy a következő összetartáson jut idejük javítani a hibákon. Illetve kiemelte: addigra teljesebb lehet a kerete. „Fontos, hogy meglegyen a lehetőség a kockáztatás nélküli változtatásra”– célzott arra, hogy több játékos nem állt rendelkezésére, és a helyettesítésük még midig érzékeny téma.

„Soha nem cserélsz a védelem tengelyébe. Főleg, ha három ember van középen, a csapatok nem akarnak változtatni. De ha muszáj” – magyarázta, hogy nem akart rizikózni a reményei szerint enyhébb térdsérülés szenvedő Willi Orbánnal, a lecserélésével viszont kissé megcsappant az önbizalom a pályán.

„Kaptunk egy gólt, hibáztunk, de a hibák előfordulnak. Nem keresünk felelőst” – hangsúlyozta, ahogy jóban, úgy a rosszban is összetartanak, így a felelősség is közös.

A küzdelmes jellege is igazolta, nincs barátságos találkozó, amit meg is akartak nyerni. „De néha mindent megteszel, és nem sikerül nyerni, ilyenkor fontos, hogy ne kapj ki.”

Kapcsolódó tartalom

A magyarok legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában (MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak