Musorujsag
Élő Eredmények

Az A-válogatott játékosa is csatlakozott a Málta ellen készülő U21-es együttes keretéhez

Az A-válogatott játékosa is csatlakozott a Málta ellen készülő U21-es együttes keretéhez

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Balogh Botond is csatlakozott a Gera Zoltán irányította U21-es labdarúgó-válogatott keretéhez.

 

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőjét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A szövetség beszámolójából kiderül, hogy a korosztályos csapat hétfő reggel már el is utazott Máltára, ahol kedden (ma) a házigazdákkal csap össze 17.45-kor.

„Nem utazott a csapattal a kazahok elleni mérkőzés elején megsérült Horváth Artúr, valamint Benczenleitner Barna és Fehér Csanád is visszatért a klubjához, csatlakozott ugyanakkor a válogatotthoz Balogh Botond, aki az előző napokban az A-válogatottal készült, de nem lépett pályára Marco Rossi együttesében” – olvasható az MLSZ előzetesében.

Gera Zoltán, az U21-es együttes szövetségi edzője kimondottan nehéz találkozót vár.

Hasonlóan nehéz mérkőzés vár ránk, mint múlt héten a kazahok ellen, stílusában is sok hasonlóságot mutat a két ellenfelünk. Arra számítunk, hogy a máltaiak mélyen fognak védekezni, azzal a különbséggel, hogy labdabirtoklásuk esetén bátrabban próbálnak majd futballozni, mint a kazahok. Gyorsan, türelmesen kell futballoznunk, és végig fenn kell tartanunk a magas tempót, hogy fogást találjunk a hazaiakon. Több változásra is számítani lehet a kezdőcsapatunkban, figyelembe vesszük, hogy néhányan kevesebb játszottak az utóbbi időszakban a klubcsapatukban, és még nincsenek csúcsformában, de akárcsak a szegedi mérkőzésen, ezúttal is fontos szerep hárulhat a csereként beálló játékosokra.”

Baráth Péter csapatkapitány úgy látja, támadásban és védekezésben is javulniuk kell.

„A kazahok elleni mérkőzés jó alapot jelenthet a máltaiak ellen, de mindenképpen javulnunk kell támadásban és védekezésben egyaránt, már csak azért is, mert ezúttal egy erősebb ellenféllel fogunk játszani, mint múlt héten. Arra számítok, hogy a máltaiak többet próbálják majd birtokolni a labdát, kevésbé játszanak direkt focit, mint a kazahok, de a legfontosabb, hogy végig koncentráltan futballozzunk, kihozzuk magunkból a maximumot, mert ha ez meglesz, akkor elérhetjük a célunkat, és megszerezzük a második győzelmünket is.”

Az U21-es válogatott kerete 
Kapusok: Hegyi Krisztián (Stevenage FC), Dúzs Gellért (Bp. Honvéd), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Védők: Szabó Alex (Bp. Honvéd), Iyinbor Patrick (Kecskeméti TE), Csinger Márk (DAC), Balogh Botond (Parma), Debreceni Ákos (Siófok), Baranyai Nimród (DVSC)
Középpályások: Eördögh András (Bp. Honvéd), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Kovács Barnabás (ZTE), Vitális Milán (DAC), Bényei Ágoston (DVTK), Baráth Péter (Ferencváros)
Támadók: Komáromi György (Puskás Akadémia), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Katona Bálint (Ferencváros), Németh András (Hamburg), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Vancsa Zalán (Lommel)

 

Borítókép: Gera Zoltán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak