Musorujsag
Élő Eredmények

Szinte biztosra veszik a magyar válogatott Eb-részvételét

Szinte biztosra veszik a magyar válogatott Eb-részvételét

Gracenote
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése a szeptemberi selejtezők után 97 százalékos eséllyel adja a magyar labdarúgó-válogatott kijutását a jövő évi Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott tíz pontjával egy meccsel kevesebbet játszva is a G csoport éléről várja az Eb-selejtezők október 14-i folytatását.

Júniusban még kilencven százalékra kalkulálták a mieink egyenes ági kvalifikációját. Az újabb két forduló elteltével, melyből csak az egyiken, Szerbia idegenbeli legyőzésekor volt érdekelt Marco Rossi csapata, a számok alapján már-már biztosnak tűnik a részvétel a 2024-es németországi tornán.

Matematikailag még egyetlen válogatott sem csatlakozott a házigazdához, ám Portugália (99,99 százalékkal!), Franciaország, Anglia, Ausztria, Belgium, Skócia és Horvátország is minimum 99 százalékos sansszal várja a folytatást. De a magyaron kívül a spanyol, a svájci, a holland válogatott kijutása is a küszöbön áll.

Szerbia kilátásait is magasra teszi a kimutatás (93 százalékra), míg Csehországét, amellyel felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott a magyar csapat, valamicskével ez alá (86 százalékra).

A rendező mellé a tíz Eb-selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon jut ki, a fennmaradó három hely pedig – a Nemzetek Ligája legutóbbi végeredménye alapján – pótselejtezőn talál gazdára.

Borítókép: Varga Barnabás, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos (Fotó: MLSZ)

További tartalmak