Musorujsag
Élő Eredmények

Csercseszov: Egy nevetséges mérkőzés volt, amire nem számítottam

Csercseszov: Egy nevetséges mérkőzés volt, amire nem számítottam

m4sport.hu
Sztanyiszlav Csercseszovot már közel két hónapja menesztette a Ferencvárosi TC, miután 3–0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a feröeri Klaksvík ellen. Az orosz szakember a sport-express.ru-nak adott nyilatkozatában elmondta, nagy szerepe van a magyar rekordbajnok jelenlegi jó szereplésében, stábjával ragaszkodtak Varga Barnabás szerződtetésében és megemlítette Lisztes Krisztiánt is.

„Úgy látom, ahogyan két hónappal korábban is. Egy nevetséges mérkőzés volt, amire nem számítottamfelelte Sztanyiszlav Csercseszov arra a kérdésre, hogyan értékeli a két hónapja történt kiesést a Bajnokok Ligájából. – Annak a vereségnek nem voltak ilyen előjelei, a Ferencváros további eredményei pedig azt mutatják, hogy a csapat jó úton haladt. Ellenkező esetben, Máté Csabának nehéz lett volna ennyi meccset nyernie, ilyen hatékonysággal.” 

A korábbi vezetőedző kitért a Ferencvároshoz nyáron szerződtetett, tavalyi NB I-es gólkirályra is.

„Különben ennek a kiesés utáni sorozatnak ugyanaz a csatár, Varga Barnabás a főhőse, akinek a megvásárlásához nyáron az egész stáb ragaszkodott. Csak nálunk még nem volt ideje felpörögni, azóta pedig játékba lendült” – mondta.

Csercseszov 2021 decemberétől, 2023. július 19-ig volt a Ferencváros vezetőedzője, így figyelemmel kísérhette Lisztes Krisztián fejlődését.

„Az Eintracht Frankfurt bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt. Az akkor 16 éves srác még az álmaiban sem gondolta, hogy az első csapatban fog játszani, amikor az asszisztensemmel a Ferencvároshoz kerültünk. Most ő a magyar labdarúgás felszálló csillaga, egy leendő Bundesliga-játékos, aki 2024 nyarán Németországba költözik” – vélekedett.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak