Musorujsag
Élő Eredmények

„Nyilván mindenki pénzből él, de...” – Sallai Roland mesélt a szaúdi ajánlatról

„Nyilván mindenki pénzből él, de...” – Sallai Roland mesélt a szaúdi ajánlatról

m4sport.hu
Nem jár messze gyermekkori álmától, így pláne nem vonzotta a szaúdi luxusélet és az Al-Ettifaq ajánlata a Freiburg magyar válogatott támadóját, Sallai Rolandot.

Miközben a magyar válogatott játékosok sorra váltogatták klubjaikat nyáron – elég csak Szoboszlai Dominikra, Kerkez Milosra, Szalai Attilára vagy akár Varga Barnabásra gondolni –, s sokáig úgy volt, hogy ehhez a brigádhoz Sallai Roland is csatlakozik. A Freiburg támadója az elmúlt szezon végefelé partvonalon kívülre került, ám hiába vitték volna nyáron, végül visszaverekedte magát csapatába, sőt, remek formában kezdte az új idényt. Aztán még szeptember elején ismét felkaptuk a fejünket: elméletileg a szaúdi Al-Ettifaq tett ajánlatot a magyar játékosnak. Sallai most a Sportálnak megerősítette az értesülést:

„Amennyit erről a témáról elmondhatok, azt most elmondom, de a jövőben már nem szeretnék erről beszélni. Az Al-Ettifaq valóban ajánlatot tett a Freiburgnak, amelyet a klubom azonnal elutasított. Nyilván mindenki pénzből él, nincs az a futballista, aki az ilyen ajánlatot látva nem gondolkodik el, és mindenkinek szíve joga úgy dönteni a jövőjéről, ahogy a legjobbnak látja. Én azt gondoltam, hogy a mostani életszakaszomban, 26 esztendősen még nem érkezett el az a pillanat, hogy Szaúd-Arábiába szerződjek. Egy ilyen váltást még korainak éreztem, mert továbbra is az európai futballban képzelem el a jövőmet. Gyerekként volt egy álmom, amelyben egy topcsapatban képzeltem el magam, és szerettem volna tovább kergetni a gyerekkori vágyaimat. Minden nap azért dolgozom, hogy ez az álom valóra váljon, érzésem szerint nem is vagyok annyira távol tőle” – fogalmazott Sallai Roland, hozzátéve, hogy gyerekként sem a luxus jellemezte az életét, így egyáltalán nem vágyott ilyen életre Szaúd-Arábiába.

Kapcsolódó tartalom

A csehek ellen gólt szerző támadó a Freiburgban maradásának további okairól, a válogatott jelenlegi helyzetéről és következő feladatáról, valamint Willi Orbán sérüléséről is mesélt az interjúban, melyet IDE kattintva lehet olvasni.

 

Borítókép: Sallai Roland (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak