Musorujsag
Élő Eredmények

„Jó csapat a Petié” – Lipcseiéket dicsérte, hibázó kapusát megvédte a szenvedős kupatovábbjutás után Szabó István

„Jó csapat a Petié” – Lipcseiéket dicsérte, hibázó kapusát megvédte a szenvedős kupatovábbjutás után Szabó István

m4sport.hu
Nehéz mérkőzésen, de végülis érvényesítette az osztálykülönbséget a Kecskemét, s a Soroksár elleni 2–1-es győzelmével továbbjutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A találkozót követően a főszereplők értékeltek az M4 Sport riporterének, Czinger-Koczka Henriettának.

Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője a pontrúgás után kapott gól miatt bosszúsan nyilatkozott a mérkőzés után az M4 Sportnak, de a mutatott játékkal elégedett volt. „Visszajöttünk a mérkőzésbe, volt keresnivalónk, csúsztak-másztak a játékosaim, de természetesen a hiba venne van.”

Szabó István, a Kecskemét edzője ilyen nehéz mérkőzésre számított, mert a Soroksár jó és stabil csapat. Úgy véli ugyanakkor, hogy megérdemelten jutott tovább a KTE, mert többet tett a győzelemért. A soroksári gól előtt hibázó Kersák Rolanddal kapcsolatban azt mondta, nem teremtette le a kapust, inkább a csapatot kérte arra, hogy segítse ki őt azzal, hogy megnyerik a mérkőzés. „Nem szoktam ugrani ezekre a hibákra, meg akarta játszani a labdát, csúszott a labda, a visszahúzós mozdulat nem sikerült, ahhoz pedig túl jó csatár a Lovrencsics, hogy ezt ne használja ki. A csapatot kértem, hogy segítsük ki, mert egy csapat vagyunk. Egyébként nagyon jól védett, de tudnia kell, hogy ezeket a hibákat abban a pillanatban megbüntetik az ellenfelek. De nem szoktuk bántani ilyenért a játékosokat, az már jobban dühít, ha a csapatjátékot nem játssza valaki vagy nem abban a rendszerben gondolkodik, a hiba benne van a játékban.”

Kapcsolódó tartalom

A hazaiak egyenlítő gólját szerző Lovrencsics Balázs elmondta, Lipcsei Péter kérte tőlük, hogy mivel csúszós a pálya, támadják le a kapust, ő pedig megtette, Kersák Roland pedig hibázott. „Megtámadtam, szerencsém volt, onnantól már csak be kellett pofoznom és sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. A Kecskemét korai gólja nem zavart meg minket, masszív védekezésből próbáltunk kontratámadásokra építeni, ez hellyel-közzel sikerült is, de egy újabb egyéni villanással eldöntötték a mérkőzést.”

A Kecskemét győztes találatát jegyző Horváth Krisztofer azt mondta, hogy ilyen mérkőzésre számítottak, tudták, hogy a Soroksár jó csapat. „Tudtuk, hogy százszázalékosan kell mennünk az utolsó percig, szerencsére a végén tudtam egy gólt szerezni és már nem tudtak visszajönni.”

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak