Musorujsag
Élő Eredmények

A KTE-nél nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a Mezőkövesd rossz bajnoki rajtjának

A KTE-nél nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a Mezőkövesd rossz bajnoki rajtjának

m4sport.hu
A tabellával és az utóbbi időben az egymás ellen játszott meccsek eredményével sem foglalkozik a KTE–Mezőkövesd bajnokit megelőzően a lila-fehérek vezetőedzője, Szabó István.

A kecskemétiek múlt pénteken egy góllal múlták felül a Soroksárt a MOL Magyar Kupában, a következő körben pedig az ugyancsak a Merkantil Bank Ligában szereplő Szegeddel találkoznak.

Szabó István szerint bár erős ellenfelet kaptak, nem lehetnek elégedetlenek a sorsolással, hiszen egyrészt elkerülték az NB I-es riválisokat, másrészt „nem kell messzire utazniuk a zalaegerszegi túra és az FTC elleni hazai bajnoki közötti”, terhelt időszakban.

„Többször játszottunk már a Szegeddel edzőmeccset, tisztában vagyunk vele, hogy jó körülmények várnak minket majd. Nagyon nehéz mérkőzést várok, hiszen egy meccsen dől el a továbbjutás, biztosan nagyon éles küzdelem lesz” – nyilatkozta a kecskemetite.hu-nak. a vezetőedző, akinek azonban jelenleg még a Mezőkövesd elleni bajnokin jár az esze.

Kapcsolódó tartalom

Kuttor Attila csapata öt forduló elteltével egy döntetlennel és négy vereséggel a tabella utolsó helyén áll, az utóbbi időben ugyanakkor rendre a kövesdiek örülhettek a KTE-vel szemben, Szabó viszont sem ennek, sem annak nem tulajdonít nagy jelentőséget.

„Csupán néhány forduló ment le eddig a bajnokságból. Tisztában vagyok természetesen a tabellával, de nagy hiba lenne részünkről, ha csak az eddigi eredményei és helyezése alapján állnánk hozzá a Mezőkövesdhez. Nemhogy nem foglalkozunk tehát a tabellával, hanem a Soroksár elleni mérkőzés másnapján már személyesen mentem el Ajkára megnézni ellenfelünket a kupában. Őszintén mondhatom, mi nem foglalkozunk olyan statisztikákkal, hogy mit történt az utóbbi két meccsen, akár ősszel, akár tavasszal, mi 33 fordulóban és az ezen elérhető pontszámban gondolkodunk” – mondta.

Amondó, kiegyensúlyozott kerete van az ellenfélnek, minden csapatrészben vannak válogatott szintű labdarúgói, és nagy előnyük, hogy „tulajdonképpen a tavalyi csapatukra építhetnek idén is”.

A Kövesd rossz rajtját elsősorban a sok sérültnek tulajdonítja, Molnár Gábor és Ugrai Roland kiesése szerinte sokat kivett a játékukból, erősségüknek pedig a gyors átmeneteket tartja, amelyekben Stefan Drazic és a „rendkívüli képességekkel megáldott” Molnár főszereplő.

Erős másfél hét áll a KTE előtt, hiszen jövő szerdán pótolják a Fradi elleni, 1. fordulóból elhalasztott bajnokit, majd vasárnap a DVTK otthonába látogatnak.

„Az NB I-ben nincs könnyű sorozat, de azért ez tényleg a szokásosnál is nehezebb hét lesz számunkra, hiszen elmenni a Ferencvároshoz, majd utána a nagyszerűen rajtoló Diósgyőrhöz is, mindenképpen komoly erőpróba lesz. Most viszont csak a pénteki találkozó lebeg a szemünk előtt” – így Szabó István.

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak