Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Roland lemondott a Fehérvár sportigazgatói posztjáról

Juhász Roland lemondott a Fehérvár sportigazgatói posztjáról

m4sport.hu
Az egykori válogatott játékos 2022 októbere óta töltötte be a pozíciót.

Benyújtotta lemondását Juhász Roland, aki 2022 októbere óta sportigazgatói pozíciót töltött be korábbi klubjánál a Fehérvár FC-nél.

Bartosz Grzelak irányítása alatt gyengén teljesít a csapat, de a Sportál információi szerint a hétvégén még biztosan a lengyel-svéd szakember irányítja az együttest.

Kapcsolódó tartalom

Juhász azonban nem várt a hétvégéig, szerdán benyújtotta lemondását, amit információink szerint a klubvezetés el is fogadott. A fehérváriak az elmúlt bő három évben, 2020 júliusa óta három sportigazgatót (Kovács Zoltán, Sallói István és Juhász), valamint hat edzőt (Márton Gábor, ideiglenesen Szalai Tamás, Szabics Imre, Michael Boris, Huszti Szabolcs és Bartosz Grzelak) foglalkoztattak.

A 2018/19-es idényben mér Európa-liga csoportkörben szereplő együttes az előző bajnokságban csak az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradását az élvonalban, az idei szezonban pedig hat forduló után a 9. helyen állnak, mindössze egy győzelmet arattak és egy ponttal előzik meg a már kieső helyen álló és a hétvégén épp Fehérvárra érkező Zalaegerszeget, ráadásul az elmúlt hétvégén a Magyar Kupától is búcsúztak, a harmadosztályú ESMTK ellen.

Juhász hivatalba lépése előtt másodedző volt Szabics Imre vezetőedző mellett, majd annak távozása után lépett elő sportigazgatóvá. Jó barátja, Huszti Szabolcs lett a csapat edzője, akit azonban márciusban leváltottak. Helyette érkezett Grzelak, a csapat azonban azóta is a bajnokság hátsó felében tanyázik.

Kapcsolódó tartalom

Juhász a bajnokság júliusi rajtja előtt még úgy fogalmazott, egy hosszabb negatív folyamat csúcsosodott ki az elmúlt hónapokban a csapatnál, amelynek köszönhetően szó szerint az utolsó pillanatig izgulniuk kellett. Akkor azt mondta, az a teljesítmény ilyen körülmények között elfogadhatatlan.

„Az újjáépítés időszaka következik. Fiatal, mentálisan erős játékosokat keresünk, akik fejlődni akarnak és készek ezért sokat dolgozni. Továbbra is minden lehetőség adott a klubnál ahhoz, hogy a játékosok a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Olyan csapatot szeretnénk a pályán látni, akik képesek az első perctől az utolsóig egymásért, a klubért és a szurkolókért küzdeni. Hiszek benne, hogy annak ellenére, hogy a következő szezonban valószínűleg nem a dobogóért küzd majd, büszkék tudnak majd lenni a csapatra, annak karaktere és teljesítménye miatt” – mondta júliusban.

7. forduló:
szeptember 22., péntek:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 20.00
szeptember 23., szombat:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 14.30
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 17.00
Újpest FC-MTK Budapest 19.30
szeptember 24., vasárnap:
Fehérvár FC-ZTE FC 15.00
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 17.30
Az M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi találkozót élőben közvetíti. 

Borítókép: Székesfehérvár, 2020. június 23. Juhász Roland 95-szörös magyar válogatott labdarúgó, a MOL Fehérvár FC játékosa szól a szurkolókhoz a Ferencváros elleni összecsapás kezdete előtt a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2020. június 23-án. A labdarúgó ezen a mérkőzésen lép pályára utoljára. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak