Musorujsag
Élő Eredmények

A szárnyaló Drazsics és az indiszponált Kecskemét meghozta a Mezőkövesd első győzelmét

A szárnyaló Drazsics és az indiszponált Kecskemét meghozta a Mezőkövesd első győzelmét

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Az eddig nyeretlen Mezőkövesd Zsóry FC idegenben 2–0-ra legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitó mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 7. forduló
Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2 (0–0)
Kecskemét, Széktói Stadion

V: Csonka Bence

Gólszerző: Drazsics (63., 78.)
Sárga lap:
Szuhodovszki (38.), Belényesi (48.), Vágó (62.), ill. Kállai K. (31.)

KTE: Varga B. – Szabó A. (Szendrei, 81.), Belényesi, Szalai G. – Májer (Szűcs K., 60.), Vágó, Szuhodovszki, Zeke (Leoni, 60.) – Zsótér (Kiss B., 59.), Horváth K. – Pálinkás (Tóth B., 60.)
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai K., Pillár, Lukics, Beriasvili, Vajda (Gomis, 64.) – Cseke, Brtan (Cseri, 64.), Babunszki (Nagy G., 83.), – Nahirnij, Drazsics (Szalai J., 92.)

Hat meccs után egy pont és kiesés a kupából – láttunk már ennél jobb rajtot. Mezőkövesden viszont mégsem pánikolnak, sőt, Kuttor Attila úgy fogalmazott a Kecskemét elleni meccs előtt, nekik az lenne a jó, ha most kezdődne a bajnokság.

Kapcsolódó tartalom

Kétségtelen, lépett előre az elmúlt hetekhez képest a csapat, legalábbis az első félidőben megfojtotta az ezüstérmest, sőt, hatalmas helyzeteket is kialakított: Drazsics előbb Varga Bencét tette naggyá, majd Vajda beadását pörgette mellé, miközben a túloldalon – egy tök egyértelmű lesgólt leszámítva – abszolút veszélytelenül futballoztak Horváth Krisztoferék.

Szabó István nem hagyta annyiban csapata futballját, négyet is cserélt, a megérdemelt kövesdi vezetés viszont mégsem maradt el: Drazsics a harmadik ziccerét már nem hibázta el. Horváth vezérletével a KTE is fokozta a tempót, többször is egyenlíthetett volna, de a vendégek hősiesen védték előnyüket, sőt rá is rúgták a másodikat: Drazsics szinte lemásolta előbbi gólját, elvágtázott, megcsinált pár cselt, majd senkitől sem zavartatva bevágta.

Kapcsolódó tartalom

A Mezőkövesdnek a hatodik lett az igazi, abszolút rászolgált első bajnoki sikerére.

A mérkőzést követően a két vezetőedző – Szabó István és Kuttor Attila –, valamint Tóth Barna és a duplázó Drazsics értékelt az M4 Sportnak.

Kapcsolódó tartalom

OTP Bank Liga, 7. forduló:
péntek:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 0–2
szombat:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 0–2
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3–1
Újpest FC-MTK Budapest 0–2
vasárnap:
Fehérvár FC-ZTE FC 3–3
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1–0

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak