Musorujsag
Élő Eredmények

„Ha megnézzük, az előző szezonban honnan indultunk és hová jutottunk, Netflix-sorozatot lehetne belőle forgatni” – véli a DVSC sportigazgatója

„Ha megnézzük, az előző szezonban honnan indultunk és hová jutottunk, Netflix-sorozatot lehetne belőle forgatni” – véli a DVSC sportigazgatója

m4sport.hu
Hayk Hovakimyan, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő DVSC sportigazgatója úgy véli, az együttes elmúlt évéről akár sorozatot is lehetne forgatni.

 

A debreceniek a hivatalos honlapjukon készítettek interjút a sportvezetővel, aki az átigazolások kapcsán megosztott néhány „kulisszatitkot”.

Nagyon hosszú és fárasztó volt a nyári átigazolási időszak, de úgy gondolom, hogy a DVSC transzferkampánya kiegyensúlyozott és racionális volt. Már hónapokkal ezelőtt megkezdtük az ezzel kapcsolatos munkát. A játékosmegfigyelő részleg vezetőjével, Gulácsi Bencével közösen tartottunk megbeszélést a vezetőedzőnkkel, hogy tisztázzuk, melyek azok a pozíciók, ahol erősítésre van szükség. A mester pedig elmondta, hogy milyen karakterű játékosokat szeretne látni ezekben a pozíciókban. Egy játékos leigazolása előtt számos körülményt kell figyelembe vennünk. Elsőként azt, hogy van-e a második csapatunkban játékos ugyanebben a pozícióban, aztán pedig elemezzük a magyar, majd pedig a külföldi piacot. A külföldi játékosok leigazolását illetően fix stratégiát követünk. Persze, lehetnek kivételek, de alapjáraton nem tervezünk 27 év fölötti külföldi játékost leigazolni.” 

Hayk Hovakimyan szót ejtett a jelenlegi keretről.

„Véleményem szerint eléggé kiegyensúlyozott a keretünk, egyenértékű cserékkel. Az elsődleges feladatunk az volt, hogy megőrizzük a csapat magját, beleértve az edzői stáb szerződésének meghosszabbítását is. Úgy hiszem, hogy sikerült versenyt is kialakítani a játékosok között, hiszen számukra csak az ilyen környezet teszi lehetővé a fejlődést. Összességében véve nagyon boldog és bizakodó vagyok a jelenlegi keretünkkel kapcsolatban. Nem szeretnék most értékelni, hiszen az nem lenne fair az újonnan érkezett játékosokkal szemben. Nekik időre van szükségük ahhoz, hogy megmutassák a kvalitásukat és bizonyítsák, hogy miért rájuk esett a választásunk.”

A sportigazgató előrevetítette egy tehetség megszerzését.

„Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla.”

dvsc.hu

Hovakimyan beszélt a nemzetközi kupaszereplésről is.

Az európai utazásunk mögött nagyon sok erőfeszítés, igyekezet és kemény munka volt az előző szezon során. Az egész klub és csapat küzdött azért, hogy nemzetközi meccseken szerepelhessünk. Az erőfeszítéseinknek köszönhetően érdemeltük ki, hogy Magyarországot nemzetközi szinten is képviselhessük. Az, hogy mennyire voltunk sikeresek, az már az érem másik oldala. Az Alashkert elleni meccs érzelmekkel teli volt számomra, hiszen én magam is örmény vagyok. Jól ismerem az edzői stábot és a játékosokat, így azt Alashkert-től azt kaptam, amire számítottam.  Izgalmas meccseket játszottunk, a győzelem pedig akkor a mi oldalunkon állt. A tény, hogy az Alashkert még egyszer sem kapott ki idén örmény bajnokságban, sok mindent elárul. Ami a Rapid elleni mérkőzéseket illeti, bármit is mondanék, kifogásnak hangzana. Fantasztikus meccset játszottunk idegenben, merem állítani, hogy akár győzhettünk is volna. Hazai pályán azonban már nem voltunk ilyen sikeresek, aminek több oka is van, ezért magunkba kell nézni a válaszokért és továbblépni. Mindig fáj, amikor itthon kapunk ki, és utána mindenkinek nehéz volt mentálisan felállni. Ha szakmai szempontból nézzük a vereségünk okát, egyetértek az edzővel abban, hogy a játékosok túlságosan izgatottak voltak, és egyszerűen kiégtek. Végül a jobb csapat nyert, de az én személyes véleményem az, hogy nincs öt gólnyi különbség a két csapat között. Ha megnézzük, hogy az előző szezonban honnan indultunk és hová jutottunk, egy izgalmas Netflix-sorozatot is lehetne forgatni belőle.”

Az igazgató kiemelte: noha a DVSC jelenleg vezeti az OTP Bank Ligát, nem szabad túlságosan is erre koncentrálni.

Tény, hogy most mi vezetjük a tabellát, de nem szeretnék túlságosan erre koncentrálni, és a szurkolóknak is azt ajánlom, hogy ezt ne tegyék. Át kell lépnünk a határainkat, hisz az előző szezonban is ez volt a sikerünk kulcsa. Edzésről edzésre és meccsről meccsre kell összpontosítanunk, és csak akkor érhetünk el újra jó eredményeket, ha a jó és a rossz időkben is összetartunk. Ezek az eredményeink öt hazai meccs után, azonban igaz, hogy a 12. játékos jelenléte nagyban befolyásolja a pozitív végkimenetelt. Követnünk kell az elveinket és folytatni a szisztematikus, fókuszált munkát. Rendszerkedvelő ember vagyok, elkötelezett a folyamat és az edzői stáb ideológiája iránt.”

A Debrecen remekül kezdte az NB I 2022–2023-as szezonját, eddigi öt mérkőzéséből négyet megnyert, s már 12 pontot szerzett a kiírásban, ezzel az élen áll a bajnokságban.

Dzsudzsák Balázsék szombaton a Diósgyőrhöz látogatnak, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A 7. forduló programja

szeptember 22., péntek
20.00 Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC

szeptember 23., szombat
14.30 Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC
17.00 Diósgyőri VTK–Debreceni VSC
19.30 Újpest FC–MTK Budapest

szeptember 24., vasárnap
15.00 Puskás Akadémia FC–Paksi FC
17.30 Ferencvárosi TC–Kisvárda-Master Good

 

Borítókép: dvsc.hu

További tartalmak