Musorujsag
Élő Eredmények

Horváth Krisztofer: A válogatottnál is egy olyan közösség, egy család van, mint Kecskeméten

Horváth Krisztofer: A válogatottnál is egy olyan közösség, egy család van, mint Kecskeméten

m4sport.hu
Nagy lökést ad Horváth Krisztofernek Marco Rossi meghívója és a válogatott összetartás után mutatott formája.

A KTE 21 éves csatára – kecskeméti csapattársához Szuhodovszki Somához hasonlóan – először kapott meghívót a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, és lehetőséget is kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól, 18 percet játszott a Csehország elleni, 1–1-re végződött felkészülési mérkőzésen.

„A válogatottnál is egy olyan közösség, egy család van, mint amilyen itt, Kecskeméten – számolt be a válogatottnál töltött időszakra a támadó, aki a lehető legnagyobb koncentrációval igyekezett beszállni a csehek ellen. – Nem tudom, kívülről ez látszódott-e. De azon voltam, hogy jó bemutatkozásom legyen” – fűzte hozzá a 21 éves játékos, aki „hévízi, vagy szentgyörgyvári kisfiúként” csak álmodott arról, hogy egyszer 55 ezer néző előtt léphet pályára a nemzeti csapat színeiben.

Horváth jó visszajelzésnek tartja, hogy a válogatott összetartás után góllal és gólpasszal járult hozzá a Soroksár elleni kupasikerhez, ami „nagy lökést ad a Mezőkövesd elleni meccsre is”.

A profi pályafutását Zalaegerszegen kezdő, onnan a Serie A-ban szereplő SPAL-hoz kerülő, majd 2020-ban a Torinóhoz igazoló csatár elmondta, „egy nem igazán jó debreceni év” után kötött ki Kecskeméten, ahol bíztak benne és nagyon befogadó közegre talált.

Kapcsolódó tartalom

Ez a szereplésén is meglátszódott, ahhoz képest, hogy januárban érkezett, hat góljával kulcsember volt a történelmi bajnoki ezüstéremben.

„Itt tényleg mindenki egymásért küzd, a szakmai stábról elkezdve a tulajdonoson át az utolsó játékosig. Mindenki egy célért küzd” – adta meg sikerük titkát az ebben a szezonban hat meccsen három gólnál járó labdarúgó.

Ami a Mezőkövesdet illeti: nem téveszti meg őket a pénteki ellenfél helyezése, tudják, hogy „egy masszív csapat és nyilván nyerni mennek Kecskemétre”.

„Biztosan egy nagyon agresszív csapatra számíthatunk. Szeretnénk az egész meccsen kontrollálni. Itthon szeretnénk tartani a három pontot” – tekintett a 6. forduló nyitómeccse elé, amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít 20 órától.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Budapest, 2023. szeptember 10. Horváth Krisztofer (j), a magyar és Tomás Soucek, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. Magyarország - Csehország 1-1. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak