Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Képesek leszünk pótolni Willi Orbánt; még korai biztos Eb-kijutásról beszélni

Marco Rossi: Képesek leszünk pótolni Willi Orbánt; még korai biztos Eb-kijutásról beszélni

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy érzi, a közelmúltban is megoldották, így most is képesek lesznek pótolni a védelemben Willi Orbánt, és a két októberi mérkőzésen legalább négy pontot kellene szerezni ahhoz, hogy szinte biztos Eb-kijutásról lehessen beszélni – most még túl korai, véli.

„Nagyon nehéz pótolni olyan valakit, mint Willi Orbán, ugyanakkor megnéztük, és az elmúlt pár évben öt-hat mérkőzést játszottunk nélküle, és úgy gondolom, jó eredményeket értünk el, nem teljesítettünk rosszul. Természetesen komoly problémát jelent a hiánya, de képesek leszünk pótolni őt” – mondta Rossi egy MOL által szervezett sajtóeseményen.

MTI/Illyés Tibor

Az RB Leipzig középhátvédje 2021 szeptembere óta 5 válogatott mérkőzést hagyott ki, ebből hármat nyertünk meg (Andorra, San Marino és Lengyelország ellen), az egyik pedig eddigi egyetlen vereségünk Szerbia ellen, igaz, felkészülési mérkőzésen szenvedtük el. Van a meccsek között egy angolok elleni 1–1 is, így arra is van példa, oldott már meg Rossi nehéz meccset a védelem vezére nélkül.

Rossi hozzátette, az egyelőre nem dőlt el, hogy a csehek elleni 1–1-es mérkőzésen térdsérülést szenvedő Orbánnak az összes hátralévő Eb-selejtezőt ki kell-e hagynia, de októberben biztosan nem lép pályára a válogatottban. Az Eb-selejtezők csoportküzdelmei novemberben zárulnak.

Kapcsolódó tartalom

A magyar válogatott négy mérkőzést követően még veretlen és vezeti selejtezőcsoportját, így jó esélyekkel várhatja a folytatást.

Október 14-én ismét Szerbia (ezúttal hazai pályán), majd három nappal később Litvánia vár az együttesre.

„Mindenki tényként kezeli, hogy szinte biztosan kijutottunk az Eb-re, de ez nem igaz.” 

„Még csak a sorozat felénél járunk, eddig jól teljesítettünk, azonban négy mérkőzés hátra van, és mindegyiket komolyan kell venni” – próbálta csillapítani a kedélyeket az 59 éves olasz szakember.

„Remélem, megszerezzük az első két hely valamelyikét és ezzel biztosítjuk részvételünket, már idén.”

Kapcsolódó tartalom

Arra a kérdésre, hogy az esélyesség terhe mekkora nyomást jelent neki és csapatának, azt mondta, „amióta szövetségi kapitány vagyok, hatalmas nyomás alatt dolgozom, mert tudom, a magyarok mennyire szeretik a futballt és a válogatottat. A folytatásban is ugyanazt kell tennünk, amit eddig és a nem azon gondolkodni, mennyi pontra van még szükségünk, persze ideális lenne úgy megérkezni a novemberi mérkőzésekre, hogy már majdnem kijutottunk”.

Ehhez mennyi pontra lenne szükség?

„Legalább négy pontot kell szereznünk a következő két mérkőzésen, hogy azt gondolhassuk, már majdnem kijutottunk az Eb-re.”

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak