Musorujsag
Élő Eredmények

Grzelak: Soha nem láttam még ilyen 45 percet, sokkolt, ami a második félidőben történt

Grzelak: Soha nem láttam még ilyen 45 percet, sokkolt, ami a második félidőben történt

m4sport.hu
Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője alig hitt a szemének, de büszke volt játékosaira a ZTE elleni 3–3-as döntetlen után és leszögezte, százszázalékig elkötelezett a Vidi iránt.

Kapcsolódó tartalom

A Fehérvár és a Zalaegerszeg 3–3-as döntetlent játszott az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A félidőben még 1–0-s hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok, a második 45 perc azonban ritkán látható forgatókönyvet hozott: volt kiállítás, VAR-ral megítélt 11-es, megismételt büntetőrúgás, hátrányból kétszer fordító ZTE, hatalmas kapushiba és 99. perces egyenlítés.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője a lefújás után az M4 Sportnak azt mondta, soha nem látott még ehhez fogható 45 percet (+ hosszabbítás, természetesen).

„Soha nem láttam még ilyen 45 percet, mint a második félidő. De büszke vagyok a játékosaimra, pont ilyen mentalitást próbálunk építeni a klubnál, a Vidi mindenki ellen, a csapatban fantasztikus összetartás van, minden fehérváriért harcolunk, olyan csapatot akarunk építeni, amire büszkék lehetnek. Ma tettünk ezért, az utolsó percig harcoltunk” – nyilatkozta a svéd szakember az M4 Sportnak.

„Sokkolt, ami a második félidőben történt a pályán” – tette hozzá.

Elárulta, emberhátrányban győzelemre játszottak és ez része annak a filozófiának, amit próbálnak meghonosítani a klubnál.

„3-3 után Kalmár odajött hozzám és megkérdezte, mit csináljunk. Azt feleltem, meg akarjuk nyerni a mérkőzést, tíz emberrel is. Ez az a mentalitás és felfogás, amihez ragaszkodunk” – idézte fel az utolsó percekben történteket.

A Fehérvár 7 forduló után egy győzelemmel két döntetlennel és négy vereséggel a tabella 9. helyén áll. Grzelak erről azt mondta, a klub szezon előtt világosan kimondott célja a bennmaradás.

„Természetesen nem vagyok elégedett a pontjaink számával, de jelenleg is azon dolgozunk, hogy egy új csapatot, filozófiát és mentalitást építsünk a klubnál, és a mai hozzáállást látva optimista vagyok és maximálisan elkötelezett, hogy tovább harcoljak a játékosaimmal.”

A ZTE-t irányító Boér Gábor szerint az volt a legnagyobb hiba, hogy 3–2-nél nem zárták le a meccset, több helyzetük is volt, de csak lesgólt szereztek. Viszont dicsérte is játékosait, mert idegenben lőttek három gólt egy erős Vidinek – mint mondta.

Senkó Zsombor hibáival nem akart foglalkozni, inkább azt emelte ki, hogy megmutatta karakterét a csapata, kétszer egyenlítettek és fordítottak is, csak a higgadtság hiányzott a végén.

„Minőségben javultunk, de az ilyen meccseket meg kell nyerni, nem foghatjuk arra, hogy ez egy nehéz periódus, mindenki nyomás alatt dolgozik.”

A Fehérvár második gólját egy kapuban kikötő beadásból szerző Kalmár Zsolt a lefújás után úgy érezte, több volt a meccsben, de a játék képe alapján nem elégedetlen a döntetlennel.

Mim Gergely úgy érezte, vereséggel felérő döntetlent játszottak, hiszen az utolsó percekben gól- és emberelőnyben is játszottak, mégsem nyertek. „Egy győztes meccset vesztettünk el” – mondta.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak