Musorujsag
Élő Eredmények

Vécsei Bálint: Remélem, az Eb-kijutásban is lesz még szerepem és ott is tudok majd játszani

Vécsei Bálint: Remélem, az Eb-kijutásban is lesz még szerepem és ott is tudok majd játszani

m4sport.hu
Még szoknia kell a japán életstílust és az edzéseket, de nem tartja kizártnak, hogy hosszabb távon is ott ragad.

A Ferencvárostól távozó Vécsei Bálint szeptember elején írt alá a japán Vissel Kobe együttesénél. A válogatott középpályás az azóta eltelt időszakról nyilatkozott a közmédiának.

Eleinte nehéz volt megszokni a hét óra időeltolódást, az első pár napban az átállás nehéz volt, de mostanra megszoktam. Megismertem a csapatot egyre jobban érzem magam és az edzésekkel úgy vagyok. Azóta megjött a családom is, egyelőre teljes a japán kaland” – mondta a játékos.

Úgy véli, ha a szakmai részét nézi, elég jó kihívás, azért is fogadta el ezt az ajánlatot, hiszen egy bajnokesélyes csapatban játszhat a japán ligában, ami az egyik legjobb Ázsiában.

Másik kultúra, másabb az emberek felfogása, már az edzések minősége is kicsit másabb, mint Európánban. Mindenben segítenek, próbáltak úgy befogadni, hogy hamar beilleszkedjünk és mihamarabb segíteni tudjunk a csapatnak” – mondta Vécsei, aki a spanyolok világ-, és Európa-bajnok játékosával, Juan Matával egyszerre érkezett a klubhoz.

Kapcsolódó tartalom

Az edzések és a meccsek is az intenzitásról szól, a gyorsabb átmenetekről. “A munkamoráljuk ami leginkább kiemelhető, a védőktől a támadókig mindenki sprintben közlekedik. Minél több letámadással, párharccal próbálják tarkítani a játékstílusukat, minden arról szól, hogy minél hamarabb a kapu elé jusson a csapat. A csapatunk jól áll, egy ponttal vezeti a bajnokságot, a következő meccsünk pont a második helyezett ellen lesz” – mondta a középpályás.

Volt egy kis lemaradása, még most se érte el a száz százalékot, de reméli, minél több lehetőséget fog kapni. Őszintén tud örülni a legutóbbi sikerüknek még úgy is, hogy nem lépett pályára.

Az én pozíciómban hárman vagyunk, nyílt a verseny a csapaton belül is, az edző a heti munka alapján dönt. Szeretnék minél jobban kijönni ebből és minél többet hozzátenni játékpercekben, hogy bajnokok legyünk. A kupában már nem vagyunk talpon, egyértelmű cél a bajnoki cím. De azt is tudjuk, bárhogy is alakul a rangadó, még nincs lefutva a bajnokság, hiszen ha nyerünk is, csupán négy ponttal vezetünk“.

Kapcsolódó tartalom

Hosszú távra tervez Japánban, de azért csak féléves megállapodást írt alá, hogy lássa, miként tud beilleszkedni, hogyan számolnak vele, hogy érzi magát a családdal. Nincs kizárva, hogy télen máshova menjen, de olyat helyet keresett ahol hosszabb távon el tudja magát képzelni, és a japán bajnokság ilyen.

A futball részét nézve jó helyen vagyok, de nincs kizárva, hogy visszatérjek Európába de itt is tudok teljesíteni és komoly célokat elérni” – mondta Vécsei, aki a válogatottból júniusban sérülés miatt maradt ki, míg a szeptemberi meccsekre azért nem kapott meghívót, mert nem volt csapata.

Ha tudok játszani és olyan állapotban vagyok, akkor szerintem fogok még meghívót kapni. Szeretnék ott lenni, bármikor ha hívnak. Remélem, az Eb-kijutásban is lesz még szerepem és ott is tudok majd játszani. Tudunk már dominálni, egyre kiegyensúlyozottabb az egész együttes, topligás játékosaink vannak, olyan a csapat, akármelyik válogatottal felveszi a versenyt” – mondta a nemzeti együttesről.

Borítókép: Budapest, 2023. március 27. Vécsei Bálint (b) és a bolgár Valentin Antov a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak