Musorujsag
Élő Eredmények

Alaposan helybenhagyták az írek a női válogatottat a Nemzetek Ligájában

Alaposan helybenhagyták az írek a női válogatottat a Nemzetek Ligájában

m4sport.hu/MTI
A magyar női labdarúgó-válogatott 4–0-ra kikapott Írország a két csapat keddi Nemzetek Ligája-mérkőzésén.

A Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett találkozón a Margret Kratz vezette magyar csapat a 18. percben került hátrányba, majd a 42. percben a vendégek legjobbja, Katie McCabe 30 méterről lőtt bombagóljával már kétgólosra nőtt a különbség.

A fordulás után az írek szinte azonnal megszerezték harmadik góljukat is Kyra Carusa révén, majd a 69. percben Denise O’Sullivan egy gyönyörű támadás végén állította be a végeredményt.

A magyar válogatott az első félidőben keveset birtokolta a labdát, így nem is jelentett veszélyt a kapura, s ugyan a második játékrészben bátrabban próbálkozott, de nem tudott gólt szerezni. Az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligájában a magyar csapat az írek mellett az északírekkel és az albánokkal van még egy csoportban. Az első fordulóban Albániában 0-0-s döntetlent ért el.

A gárda ezt követően októberben és december elején is két-két mérkőzést játszik. A csoport másik keddi mérkőzésén Észak-Írország 1–0-ra legyőzte Albániát. A négyes első helyezettje feljut az A divízióba, az utolsó pedig kiesik a C-be.

Értékelések

UEFA, női Nemzetek Ligája, B-divízió, 2. forduló
Magyarország–Írország 0–4 (0–2)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Gólszerző: Hayes (18.), McCabe (42.), Carusa (49.), O’Sullivan (70.)

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak