Musorujsag
Élő Eredmények

Sigér a tabella élére fejelte a címvédőt: a Ferencváros legyőzte a Kecskemétet

Sigér a tabella élére fejelte a címvédőt: a Ferencváros legyőzte a Kecskemétet

m4sport.hu
A Ferencváros Sigér Dávid második félidőben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Kecskeméti TE együttesét az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott, szerda este pótolt mérkőzésen. A címvédő sikerével (egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is) átvette a vezetést az NB I tabelláján.

A mérkőzés összefoglalója

Sigér Dávid gólja

Az előző bajnokságban egyszer sem tudta legyőzni mostani ellenfelét a címvédő fővárosi csapat – kétszer kikapott tőle, egyszer pedig döntetlent játszott vele –, mostani sikerével viszont a harmadik helyről a tabella élére ugrott.

A legutóbb ezüstérmes kecskemétiek a mostani kiírásban nemcsak pontot, de még gólt sem szereztek idegenben.

A mérkőzést a július végi nyitányról nemzetközi kupakötelezettség miatt halasztották el.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7299 néző, v.: Karakó
gólszerző: Sigér (72.)
sárga lap: Abena (83.), illetve Kiss B. (27.), Zeke (49.), Tóth B. (71.), Vágó (89.)
FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Ben Romdhane (Abu Fani, 57.), Sigér – Marquinhos (Civic, 87.), Zachariassen, Lisztes (Varga B., 57.) – Pesic (Botka, 77.)
Kecskemét: Varga B. – Iyinbor, Belényesi, Szalai G. – Szűcs K., Vágó, Kiss B. (Zsótér, a szünetben), Szuhodovszki, Zeke – Horváth K. (Pálinkás, 77.), Szendrei (Tóth B., 61.)

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros lépett fel támadólag, sok akciót vezetett, helyzeteket is alakított ki, de nem tudta igazán zavarba hozni a szervezetten védekező Kecskemétet.

Legfőképpen azért, mert kissé tompán játszott, lassan járatta a labdát. A vendégeknek is volt egy komoly gólszerzési lehetőségük a félidő elején, többnyire azonban az ő térfelükön zajlott a játék. A hazai csapat futballozott fölényben, ám a Kecskemét kontrollálta a mérkőzést.

Az FTC a második félidőben is diktálta a tempót, továbbra is sorozatban vezette a támadásait, erőfeszítése a 72. percben hozta meg az eredményét: a sokadik szögletnél balról jött középre a labda, a jól érkező Sigér pedig öt méterről fejelt a kapuba. A fővárosi csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot, mert sokat tett a gólszerzését.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Ferencvárosi TC

További tartalmak