Musorujsag
Élő Eredmények

Az Újpest csodacseréje szerint nem jó játékkal sikerült nyerni Debrecenben

Az Újpest csodacseréje szerint nem jó játékkal sikerült nyerni Debrecenben

m4sport.hu
A Debrecen elleni mérkőzést csereként megfordító Heinz Mörschel szerint azért különösen értékes az Újpest győzelme, mert nem túlságosan jó játékkal sikerült kiharcolni. A Loki edzője csalódott az eredmény miatt, de emberhátrányban is helytálló játékosainak gratulált a küzdőszellemért.

Az Újpest emberelőnyben, a hajrában két szöglet után fordítva nyert 2–1-re a Debrecen otthonában az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában, a vendégek mindkét gólját a csereként beállt Heinz Mörschel szerezte.

Srdan Blagojevic, a DVSC vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, nehéz pillanat ez számukra, hiszen annak ellenére, hogy csaknem az egész mérkőzésen emberhátrányban játszva nagyott küzdött a csapat, gólt is szerzett, és amikor azt hitte, hogy már nem kaphatnak gólt, kettőt is szerzett az ellenfél. „Szeretnénk gratulálni a játékosaimnak, mert minden tőlük telhetőt megtettek, amit tudtak, megérdemeltek volna egy jobb eredményt.”

Nebojsa Vignjevic, a vendégek trénere szerint a Debrecen nagyon jól védekezett, még tíz emberrel, is, az Újpest viszont nem volt elég hatékony és kellően agresszív. „A cserék feljavították a játékunkat, valamint jó volt, hogy egygólos hátrányban jól reagált a csapat, két gólt tudott szerezni. Nagyon kemény, szenvedős mérkőzés volt, gratulálok a játékosaimnak és a DVSC-nek a küzdőszellemért” – fogalmazott Vignjevic.

Kapcsolódó tartalom

Megyeri Balázs, a Loki kapusa szerint nehéz helyzetbe került a csapat Lagator kiállításával, hiszen nincs sok egészséges középhátvéd a keretben, ráadásul emberhátrányban nem tudták a saját, labdabirtoklásra alapuló játékukat játszani. „A csapat küzdeni akarása a helyén volt, a vezetést is megszereztük, de ez volt a héten a harmadik meccsünk, a végén elfogytunk koncentrációban is, emiatt az Újpest meg tudta fordítani a mérkőzést. De ezt a küzdőszellemet magunkkal vihetjük, ez egy kicsit hiányzott az elmúlt időszakban.”

A csereként duplázó Heinz Mörschel elmondta, remek pillanat ez számára, és a csapatnak is fontos ez a győzelem, mert úgy sikerült kiharcolni, hogy nem játszottak túl jól. „A cseréknek köszönhető ez a mai győzelem, mindenki nagyon jól szállt be a mérkőzésbe” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Borítókép: Heinz Mörschel (Fotó: ujpestfc.hu)

További tartalmak