Musorujsag
Élő Eredmények

Várkertből Sóstóra: ez a pályacsere jöhet most legrosszabbul a Kisvárdának

Várkertből Sóstóra: ez a pályacsere jöhet most legrosszabbul a Kisvárdának

m4sport.hu
A nyolcadik fordulóra érve a két csapatnak összesen van kilenc pontja: aligha kell részletezni, miért van szüksége a Fehérvárnak és a Kisvárdának is a győzelemre a két csapat egymás elleni bajnokiján vasárnap.

Nehéz megállapítani, melyik csapat fordul rá rosszabb állapotban az októberre: a sportigazgatóját vesztett Vidi vagy a hónapok óta gombás stadionnal rendelkező, ezáltal teljesen nomád életmódot folytató Kisvárda. Előbbinek eggyel több a pontja, utóbbi viszont új edzővel, betegségből visszatérőkkel és a többhónapos láthatáron feltűnő, sorozatos hazai meccsek reményével talán eggyel pozitívabb perspektívával rendelkezik.

A Fehérvárnak jutott egy kisebbfajta extázis a Zalaegerszeg ellen, pedig ott aztán tényleg rájárt a rúd a piros-kékekre: hiába vezettek, Fiolát teljesen random kiállította a játékvezető, a tizenegyest újra kellett rúgatni Tóth Balázs előrelépése okán. A 99. percben megszerzett pont mentálisan még jelenthet sokat, mégha valószínűleg csak tűzoltásra is volt csak jó, a ZTE elleni hazai vereség a kupakiesés után közvetlenül elég kínos lett volna.

Ha már Fiola szóbakerült, róla biztosan nem szól majd a Kisvárda elleni randevú, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta, véleményes piros lap ide vagy oda. A Fehérvár kerete persze így sem rossz, s egy másik válogatott játékost érdemes kiemelni: Kalmár Zsolt egyre inkább utoléri magát és bizony állított labdából már hozott gólokat (egy gól, három assziszt) a csapatnak. Játékban persze még nem érte teljesen utol magát, kell még rezdülnie a csapattársakkal, de az ő érkezése mindenképp reménysugarat csempészhet az általános fehérvári borúlátásba.

Kalmár kanadai pontjai (M4 Sport).

A Fehérvár játéka továbbra is a labda körül forog, az 57,6 százalékos birtoklásnál csak a Fradinál és a Debrecennél van többet. Bartosz Grzelak csapata rendszerint el is jut az ellenfél támadóharmadáig, a gólszerzés viszont folyamatos játékból még eléggé akadozik, szerencse, hogy akadnak jó kis kontrák és a Kalmár-féle pontrúgásnál.

Kalmár Zsolt ad a leggyakrabban pontos passzt a támadóharmadba, de Spandler és Fiola is a legjobb 10-ben (forrás: Wyscout).

Ami a Kisvárdát illeti, el lehet képzelni könnyebb bajnoki bemutatkozást is Mátyus Jánosnak: betegségtől szabdalt kerettel kellett helytállni az ötszörös címvédő otthonában. A helytállás végülis összejött, a pontszerzés nem, s bár a Fradi nyilván jobban játszott, Dibusz Dénes földöntúli bravúrja is kellett, hogy ne egy Mátyus-bravúrral induljon a közös kaland. Az új vezetőedzőnek nyilván minden napra szüksége van – egyrészt a betegek gyógyulásához, másrészt saját kisvárdai stílusa kialakításához. Ha a rá jellemző tüzet átülteti csapatába, s a lelkesedés úrrá lesz a szabolcsi legényeken, egy fehérvári túrát talán még a minőség hiánya is elbír.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Bár a Kisvárda egy ideje hozzászokott, hogy buszra kell szállnia, ez a pályaválasztói jog-csere most talán a legrosszabbul jön számára. A Fehérvár ugyanis köztudottan sokkal-sokkal erősebb a MOL Aréna Sóstóban, miközben a múlt szezonban mindössze kétszer kapott ott ki, idegenben teljesen halovány, közel egy éve nem nyert tétmeccset. Mindez érvényes a két csapat közös találkáira is: miközben Kisvárdán a szabolcsiaknak van jobb mérlege (3-3-1), addig Révész Attiláék a Fehérvár otthonában még egyetlen pontot sem szereztek! A piros-kékek mind a nyolc fehérvári bajnokit megnyerték, még azt is, amely során 12 perc után a vendégek vezettek 3–0-ra. Ez egyébként talán a két csapat közös történelmének legjobb meccse volt, szívesen néznénk valami hasonlót vasárnap délután:

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia 1–1
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–6
Debreceni VSC–Újpest FC 1–2

október 1., vasárnap
15.00: Fehérvár FC–Kisvárda-Master Good
17.30: Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE

M4 Sport
Borítókép: MTI, Fehérvár FC

További tartalmak