Musorujsag
Élő Eredmények

Tamás Márk: Azért dolgozom minden nap, hogy ismét meghívót kapjak a válogatottba

Tamás Márk: Azért dolgozom minden nap, hogy ismét meghívót kapjak a válogatottba

m4sport.hu
Tamás Márk, az azeri Neftci Baku magyar válogatott védője az M1-nek elmondta, célja, hogy csapatával bajnoki címet ünnepelhessen, emellett az, hogy Marco Rossitól ismét meghívót kapjon a nemzeti együttesbe.

 

A 29 éves Tamás Márk a nyári átigazolási szezonban hagyta ott a Sepsiszentgyörgyöt az azeri Neftci Baku kedvéért, új csapatában pedig egyből alapember lett – a védő a jelenlegi idényben eddig összesen 11 mérkőzésen lépett pályára, s mindet végig is játszotta.

Tamás Márk elmondta, külön motivációt nyújt számára, hogy ismét meghívót kapjon a magyar válogatottba, ez számára azért is lenne kiemelten fontos, mert anno egy sérülés miatt került ki a keretből.

„Ezek jó dolgok a lelkemnek, mert látom, hogy figyelve vagyok, ezért is próbálok úgy teljesíteni, hogy újra meghívót kapjak. Ez maximális motivációt nyújt – nem kell ecsetelnem, mennyire fontos egy magyar ember számára, hogy a címeres mezt magára öltheti. Illetve nekem külön fontos lenne, mert korábban egy sérülés miatt kerültem ki a keretből, ami után nem tudtam magam visszaverekedni. Úgyhogy most azért dolgozom minden nap, hogy megérkezzen végre az a szűk keretes meghívó is.”

Kapcsolódó tartalom

A középhátvéd ezenkívül szeretné megnyerni a bajnokságot a Neftcivel.

„Nagyszerű brigádról beszélünk, a szurkolótáborunk is az, úgyhogy már csak az eredmények kellenek, hogy jobban jöjjenek. Remélem, a hétvégén megtört a jég és megindulunk felfelé. A bajnokságban van négy csapat, ami azt mondom, elég komoly erőt képvisel. Itt más a játék, a Neftci futballistájaként leginkább az ellenfelek kontráira kell készülni, amíg lengyelországban és Romániában ez pont fordítva volt. A játék gyorsasága szintén más, de ebben nem hasonlítanám más kiíráshoz, mert teljesen más futballt játszunk, mint akár a lengyel, akár a román bajnokságban kellett. Úgy gondolom, amit a klub megfogalmazott, azért is jöttem ide, bajnok szeretnék lenni.”

A Neftci Baku nyolc forduló után 12 pontjával az ötödik helyen áll az azeri Premier League-ben, hátránya pedig csak négy pont a listavezető Zirával szemben.

 

Borítókép: Tamás Márk (középen) a válogatott edzésén (Fotó: MLSZ)

További tartalmak