Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Szoboszlainak több gólt kell szereznie, hogy ténylegesen topjátékos legyen

Marco Rossi: Szoboszlainak több gólt kell szereznie, hogy ténylegesen topjátékos legyen

m4sport.hu/MTI
A lehető legösszeszokottabb és legtapasztaltabb keretet igyekezett összeválogatni az októberi Eb-selejtezőkre Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki többek között arról is beszélt a kerethirdetést követő sajtótájékoztatón, hogy szerinte mi választja Szoboszlai Dominikot, hogy még magasabb polcre kerüljön.

Az 59 éves olasz szakember kedden kora délután hirdette ki keretét az októberi Eb-selejtezőkre (14-én itthon fogadjuk Szerbiát, majd utazunk Litvániába), amiben ezúttal nem találunk újoncot, visszatérőt viszont annál többet.

Rossi hangsúlyozta, egyértelmű cél volt, hogy a lehető legösszeszokottabb keretet válogassa össze a nagy téttel bíró selejtezőkre.

„A meghívottak között vannak olyan játékosok, akik az utóbbi időben nem kaptak túl sok játéklehetőséget, de olyanok, akik nemzetközi tapasztalattal bírnak, jó ideje ismerjük őket és a többi játékossal is ismerik egymást” – indokolta válogatási elveit.

Kapcsolódó tartalom

A kapitány hétvégén többek között ott volt a DVTK–KTE (3–1) bajnokin, ami – amellett, hogy a keretbe meghívott két kecskemétit, Szalai Gábort és Horváth Krisztofert szemmel tartsa – egyrészt annak köszönhető, „mert a Diósgyőr nagyon fontos szerepet tölt be a magyar labdarúgásban”, támadásban modern focit játszik, másrészt nagyszerű játékosok szerepelnek a csapatban, mint például Gera Dániel.

Viccesen megjegyezte, az utóbbi években annyit utazott országszerte (körülbelül 40 ezer kilométert), hogy személyesen lássa játékosait, illetve a kerettagságra pályázókat, hogy lassan le kell cserélnie a kocsiját.

„Azért a magyar mérkőzéseket nézzük élőben a Liverpool, vagy a Freiburg meccsei helyett, mert a lehető legjobban szeretnénk megismerni a Magyarországon játszó labdarúgókat. Nyilván a külföldön játszók teljesítményét is folyamatosan figyeljük, de őket elég a tévében megnézni, hiszen ők nemzetközi szinten játszanak, olyan játékosminőséget képviselnek, amit – remélem, nem sértem meg az itthon játszókat – nem összehasonlítható a hazaival” – tette hozzá.

A válogatott meghívóra hajtó játékosok figyelmébe ajánlotta Szoboszlai Dominikot, aki véleménye szerint a szorgalma, folyamatos munkája miatt jutott el odáig, ahol most tart. A kapitány szerint ha ezek a játékosok is a Liverpool klasszisának mintáját követik, akkor bármit elérhetnek.

Kapcsolódó tartalom

Szoboszlai válogatottban betöltött pozícióját, szerepkörét illetően elmondta, jobb szeretik, ha a támadóharmadhoz közelebb játszik, mint Liverpoolban, ahol nem egyszer 6-osként szerepel, hiszen így jobban tudja kamatoztatni a technikai képességeit.

„Ahhoz, hogy Dominik ténylegesen topjátékos legyen, több gólt kéne szereznie. Ennek pedig az egyetlen módja: többször kell kapura lőnie. Én is ezt mondogatom neki, de Klopp is. Ez számomra azt jelzi, nem vagyok teljesen vak a képességeit illetően” – mondta mosollyal az arcán.

A válogatott keret tagjai hétfőn találkoznak a telki edzőközpontban, a csoportjában éllovas nemzeti csapat jövő szombaton a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára a kvalifikációs sorozatban.

Borítókép: Marco Rossi és Szoboszlai Dominik (Fotó: mlsz.hu)

További tartalmak