Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez egy fontos mérföldkő lehet a magyar futball történetében” – Marco Rossi figyelmeztetett, még nincs lejátszva a litvániai meccs

„Ez egy fontos mérföldkő lehet a magyar futball történetében” – Marco Rossi figyelmeztetett, még nincs lejátszva a litvániai meccs

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott Litvániában játszik sorsdöntő Eb-selejtezőt, a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Attila válaszolt az újságírók kérdésekre.

Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte, mindenki egészséges, és ki tudták pihenni a szerbek elleni találkozót. Ráadásul egy ilyen mérkőzésen az is játszana, akinek csak egy egészséges lába van.

„Természetesen a három pontért jöttünk. Valaki azt írta a szerbek elleni találkozóról, hogy az év meccse lesz, de nem, ez lesz az Litvánia ellen. Ez egy fontos mérföldkő lehet a magyar labdarúgás történetében, hiszen két körrel a selejtező vége előtt egyenes ágon kijuthatunk az Eb-re. Ugyanakkor tiszteljük az ellenfelünket, a budapesti meccsen is okoztak nekünk problémát, a második gólig abszolút meccsben voltak. Új szövetségi kapitányuk van, agresszívabbnak és magabiztosabbnak néznek ki” – aki motivált ellenfélre számít, de szerinte a mieink a tét miatt még akaratosabbak lesznek.

Kapcsolódó tartalom

A lehetséges kezdőcsapatról elsőként viccből azt mondta, tíz változtatást tervez a szerbek elleni meccshez képest, aztán persze komolyra fordította a szót, s elmondta, ami jól működik, azon szeretne csiszolni, s nem változtatni rajta feleslegesen.

„A válogatottal mindig különleges érzés a győzelem. A legutóbbi Eb-kvalifikációt nem élhettem meg a kispadon, ez lehetne az első, amit a pálya szélén élek meg. Emiatt is nagyon különleges lehet. Nem tudom, milyen érzések lesznek bennem, ha sikerül a kijutás, de minél idősebb vagyok, annál érzelemdúsabb is. Ha sikerül kedden a kijutás, életem egyik legszebb napja lehet” – fogalmazott Marco Rossi.

A szövetségi kapitány figyelmeztetett, a meccs még nincs lejátszva, az ellenfélről nem szabad elfeledkezni. Ugyanakkor a magyar szurkolókról mindig lehet valami különlegesre számítani, ezt már a 2016-os Eb alatt (még a Honvéd edzőjeként) is megtapasztalta.

Kapcsolódó tartalom

Szalai Attila, a válogatott játékosa elmondta, jól kihasználták a rendelkezésükre álló három napot a Szerbia elleni meccs után.

„Nagy ünneplés azért nem volt, de örültünk a győzelemnek és jó volt a hangulat. Mindenki átérezte, milyen helyzetben vagyunk, viszont még nem értük el a célunkat. Természetesen kedden is száz százalékot kell nyújtanunk, ehhez elengedhetetlen volt a megfelelő regeneráció. Az elmúlt napokban emellett felkészültünk a litvánokra is” – mesélte Szalai Attila, aki 90 percet játszott szombat este.

A védő a válogatott alapembere, viszont klubcsapatánál, a Hoffenheimnél az elmúlt hetekben nem kapott lehetőséget. Ennek ellenére jól érzi magát, hatalmas megtiszteltetés számára a válogatottban szerepelni, a hoffenheimi mellőzöttség miatt pedig még nagyobb bizonyítási vágy ég benne.

„Az eredmény részét ki kell zárni, mert a modern labdarúgás csak a jelenről szól, mindig az adott feladattal kell foglalkozni. Viszont fontos a tanulságokat és az elemzést levonni, tudjuk, hol teljesítettünk jól, melyik területeken tudtunk fejtörést okozni a litvánoknak. Most is a győzelem a célunk” – mondta határozottan Szalai.

Willi Orbán hiányáról elmondta, az ő játékát csak kommunikációs szempontból befolyásolta, Lang Ádámékkal is rengeteg mérkőzést játszott már, így nem volt problémájuk. Az egész csapat jól megoldotta a feladatát, Litvániában is ez a cél.

A teljes sajtótájékoztató:

 

A Litvánia–Magyarország Eb-selejtezőt kedden 20.45-től az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Telki, 2023. október 13. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzõközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak