Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai: Én lennék az utolsó, aki kifogásokat keres; Szalai: Az első félidőben mintha nem is mi lettünk volna a pályán

Szoboszlai: Én lennék az utolsó, aki kifogásokat keres; Szalai: Az első félidőben mintha nem is mi lettünk volna a pályán

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott Litvánia otthonában, Eb-selejtezőn. A mérkőzést követően a magyar játékosok – sorrendben Varga Barnabás, Szalai Attila, Szoboszlai Dominik és Callum Styles – értékelt az M4 Sportnak.

„A küzdeni akarás változott a második félidőre. Győzni szerettünk volna, de az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. A második félidőben mindent megtettünk, szerettünk volna fordítani, meg is voltak a helyzeteink, de későn lőttük a gólokat” – értékelt a második találatot jegyző Varga Barnabás, aki az első magyar futballista lett, aki négy egymást követő Eb-selejtezőn is eredményes lett.

A támadó kiemelte, párharcokban nem voltak magabiztosak, nyolcvan százalékban a litvánok nyerték ezeket a szituációkat.

„Nem a litvánok leptek meg minket, mi okoztuk a saját problémáinkat. Rengeteg párharcot vesztettünk, nem mentünk bele agresszívan, ők pedig veszélyesek voltak. Nem volt hozzánk méltó ez az első félidő, mintha nem is mi lettünk volna” – bosszankodott Szalai Attila.

A válogatott védője szerint másik játékfelfogásban és mentális állapotban jöttek ki a szünet után. Boldogan várták a meccset, nem érezte a görcsösséget, egyszerűen nem volt megfelelő az eddig a csapatra jellemző agresszivitás.

„Az első 45 perc – adott egyszerű választ Szoboszlai Dominik a kérdésre, miért nem sikerült már most kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt. – Nagyon rég játszottunk ilyen rosszul, nem úgy csináltuk, ahogy kellett volna. A második félidőben megmutattuk az igazi énünket, de ez még nem elég.”

Az első félidőben új szerepköréről elmondta, egy hatost kivett a mester és ő került a helyére. Így kevesebbet került a kapu elé.

„Nem halt meg senki, ne menjünk nagy szomorkodásokba. A következő meccsen úgy megyünk ki, hogy szeretnénk kijutni az Eb-re. Most is persze ez volt a célunk, egyszerűen van ilyen, hogy ez nem sikerül. Nem kifogásokat keresek, én lennék az utolsó, aki azokat keresi, de ebből a pozitívumokat kell levonni” – hangsúlyozta a csapatkapitány.

Callum Styles szerint nagyon fizikálisan játszott a litván csapat, és a magyar válogatott nem is kezdte jól a mérkőzést, de a félidőben tudtak változtatni.

„Egy ilyen helyre jöttünk és kaptunk két gólt, ez nehéz. De a második félidőben jól mentettük a helyzetet, visszajöttünk és akár a vezetést is megszerezhettük volna. Balszerencsések vagyunk, hogy nem sikerült megfordítanunk, de szerintem az első félidő csalódást keltő volt” – mondta a középpályás.

„Kívülről figyelve nem tűnt úgy, hogy benne lettünk volna a párharcokban. Nem volt meg az élesség, amire szükségünk van, de visszajöttünk” – tette hozzá.

Marco Rossi értékelése:

Kapcsolódó tartalom

Összefoglaló:

 

Kapcsolódó tartalom

UEFA Európa-bajnoki selejtező, G csoport
Litvánia–Magyarország 2–2 (2–0)
Kaunas, Darius és Girenas Stadion

V: Juxhin Xhaja (albán)

Gólszerző: Cernych (20.), Sirvys (36.), ill. Szoboszlai (67. – tizenegyesből), Varga B. (81.)
Sárga lap: 
Lekiatas (43.), Utkus (55.), Kazugolovas (71.), Lasickas (90.), ill. Szoboszlai (55.), Fiola (74.)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai – Nego (Csoboth, 62.), Nagy Á., Szoboszlai, Kerkez (Nagy Zs., a szünetben) – Gazdag (Styles, a szünetben), Sallai (Bolla, 92.) – Varga B. (Ádám M., 92.)
Litvánia: Zubas – Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) – Utkus (Kazukolovas, 65.), Vorobjovas – Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (Jankauskas, 65.) – Paulauskas

Borítókép: Kaunas, 2023. október 17. Nagy Ádám (b) és Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzésen a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak