Musorujsag
Élő Eredmények

A Litvánia–Magyarország mérkőzés újabb nézettségi rekordot döntött az M4 Sporton

A Litvánia–Magyarország mérkőzés újabb nézettségi rekordot döntött az M4 Sporton

m4sport.hu
A keddi litván–magyar Eb-selejtező mérkőzés ismét nézőcsúcsot hozott az M4 Sport csatornának. A szombati szerbek elleni összecsapást megelőzve ez a közvetítés lett az év legnézettebb sporteseménye hazánkban. 800 ezer néző követte az M4 Sport csatornán, ahogy nemzeti csapatunk 2-2-es döntetlent játszott a litvánokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A közvetítésbe több mint 1,4 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, és a találkozó ideje alatt ismét piacvezető volt a közmédia sportcsatornája, megelőzve a TV2 és az RTL-csatornát is.

Néhány nap alatt másodszor is nézettségi rekordot döntött a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének közvetítése. A keddi litvánok elleni találkozó, még a szombati szerbek elleni fordulónál is több magyart vonzott az M4 Sport képernyői elé. Az első félidőben 816 ezren, a másodikban 819 ezren követték az M4 Sport csatornán és 112 ezren az m4sport.hu oldalon. Ezzel az m4sport.hu oldalon is rekordot hozott a selejtezősorozat mérkőzései között. A televíziónézők 22,8 százaléka választotta kedd este a közmédia sportcsatornáját, az arány a férfiak esetében még magasabb volt: 33,8 százalék követte a találkozót. A közvetítésbe több mint 1,4 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, hogy szurkoljanak a nemzeti válogatottnak.

A szombati szerbek elleni találkozót 37 ezer nézővel előzte meg a kedd esti selejtező a nézettségi adatok szerint. A találkozót átlagosan 72 percig követte egy néző az M4 Sporton és 55 percig az m4sport.hu oldalon.

Marco Rossi csapatának még két mérkőzése maradt a sorozatból, hogy Magyarország egyenes ágon jusson ki a 2024-es németországi kontinenstornára. A következő két találkozót is élőben közvetíti az M4 Sport, a Kossuth Rádió és az m4sport.hu. Az első összecsapás november 16-án lesz Bulgáriában, míg a selejtezősorozat zárómérkőzése november 19-én a Puskás Arénában, Montenegró ellen.

Az ország legnézettebb sportcsatornája 2028-ig a magyar labdarúgó-válogatott és a következő két labdarúgó Európa-bajnokság kizárólagos otthona.

UEFA Európa-bajnoki selejtező, G csoport
Litvánia–Magyarország 2–2 (2–0)
Kaunas, Darius és Girenas Stadion

V: Juxhin Xhaja (albán)

Gólszerző: Cernych (20.), Sirvys (36.), ill. Szoboszlai (67. – tizenegyesből), Varga B. (81.)
Sárga lap: 
Lekiatas (43.), Utkus (55.), Kazugolovas (71.), Lasickas (90.), ill. Szoboszlai (55.), Fiola (74.)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai – Nego (Csoboth, 62.), Nagy Á., Szoboszlai, Kerkez (Nagy Zs., a szünetben) – Gazdag (Styles, a szünetben), Sallai (Bolla, 92.) – Varga B. (Ádám M., 92.)
Litvánia: Zubas – Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) – Utkus (Kazukolovas, 65.), Vorobjovas – Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (Jankauskas, 65.) – Paulauskas

Borítókép: Kaunas, 2023. október 17. A magyar kezdõcsapat, Fiola Attila, Gazdag Dániel, Sallai Roland, Nagy Ádám és Kerkez Milos (elöl b-j), valamint Dibusz Dénes, Lang Ádám, Loic Négo, Szalai Attila, Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik (hátul b-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkõzés elõtt a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak