Musorujsag
Élő Eredmények

Vignjevics meccsterve tökéletesen ült, de az utolsó félórában rá sem ismert csapatára

Vignjevics meccsterve tökéletesen ült, de az utolsó félórában rá sem ismert csapatára

m4sport.hu
Az Újpest egészen elképesztő mérkőzésen 5–3-ra legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A mérkőzést követően a főszereplők az M4 Sportnak értékeltek.

„A mérkőzés előtt beszéltünk arról, hogy mivel tudjuk felvenni a Kecskeméttel a harcot, ez sikerült is, jól használtuk ki a gyorsaságunkat a testes játékosaikkal szemben. Ennek is köszönhettük az előnyünket, jó döntések jellemezték a játékunkat 60 percig. Utána meg rá sem ismertem a csapatomra” – fogalmazott Nebojsa Vingjevics.

A szerb tréner szerint az is pozitív, hogy a Ferencváros elleni derbi előtt az is megmutatkozott, miben kell javulniuk. A meccs utolsó harmadában hiába kérte ugyanazt a játékot, elfáradtak, kevésbé voltak türelmesek, nem védekeztek már olyan jól. Vignjevics külön köszönetet mondott a szurkolóknak.

„A Fradi elleni meccs nyilván teljesen más lesz. Kétfajta Fradit láttunk, nekik nem könnyű háromnaponta játszani. A hazai meccseken talán kevésbé motiváltak, de ellenünk biztosan azok lesznek, veszélyes csapat. Megvan a képességünk, persze nekik is, de kell a fegyelem. Lesznek lehetőségeink, de fegyelem nélkül nem fogunk eredményt elérni” – tekintett előre a jövő heti, már most telt házas Ferencváros–Újpest derbire a szakvezető.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyszerű csapat az Újpest, de a meccs elején nekünk voltak helyzeteink. Nekik ezért van ennyire jó csapatuk, mert ők a maguk lehetőségeit kihasználták. A második félidő eleje rövidzárlat volt, komoly vereségbe is beleszaladhattunk volna. A végén talán szorosabbá tehettük volna, de kétség sem fér hozzá, hogy az Újpest jobban játszott, gratulálok nekik” – értékelte a vereséget Szabó István.

A vezetőedző szerint olyanok voltak, mint a kisdiák, felmondták a leckét, majd a tanórára elfelejtették – azaz megbeszélték, hogy nem adhatnak területet az ellenfél gyors játékosainak – aztán mégis megtették.

„Nem a televízió előtt szeretném értékelni a játékosaimat. Jobb csapat az Újpest, a szünetben a taktikai részen akartunk változtatni, de nem jött be az elképzelésünk” – magyarázta a szakvezető.

Kapcsolódó tartalom

A bombagólt szerző Tamás Krisztián elmondta, jól eltalálta a labdát, kellett a szerencse hozzá. Elsőre nem is tudta, hova fusson a gólörömnél, kicsit meg is sérült benne. A szintén óriási találatot jegyző, de érthetően jóval boldogtalanabb Szuhodovszki Soma szerint nagyon passzívak voltak az elején, nem így tervezték, s utána lenullázta őket az Újpest. Utána küzdöttek szívvel-lélekkel, de ennél több kell a továbbiakban.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 10. forduló
Újpest FC–Kecskeméti TE 5–3 (2–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző

V: Bognár Tamás

Gólszerző: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (32.), Tajti (47.), Onovo (51.), ill. Szalai (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (85.)
Sárga lap: 
Onovo (82.), Varga B. (85.)

Újpest: Banai – Pauljevics, Koszanovics, Hall, Tamás K. – Mack (Fehér, 93.), Onovo – Kiss T. (Ganea, 76.), Tajti (Jürgens, 92.), Csoboth (Varga B., 84.) – Ambrose (Mörschel, 76.)
Kecskemét: Varga B. – Szabó A. (Nagy O., 74.), Belényesi, Szalai G. – Májer (Szűcs K., a szünetben), Meszki (Kiss B., a szünetben), Vágó, Szuhodovszki, Leoni – Tóth B. (Szendrei, 58.), Zsótér (Horváth K., a szünetben)

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 12. Nebojsa Vignjevic, az újpesti csapat szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak