Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Fehérvárról már átvittük a szurkolókat” – edzőjük az üres stadionban látja az okát, miért megy jobban idegenben a felcsútiaknak

„Fehérvárról már átvittük a szurkolókat” – edzőjük az üres stadionban látja az okát, miért megy jobban idegenben a felcsútiaknak

M4 Sport
A csapata felkészültségével és mentalitásával elégedett Hornyák Zsolt, a hiányzóit nehezen pótoló, gödörbe kerülő MTK-t 5-0-ra kiütő Puskás Akadémia edzője megnevezte az okát, miért szerepelhetnek jobban vendégként.

„Kicsit figyelmetlenek voltunk és fölösleges kezezés után tizenegyest rúgott az ellenfél. Nem tudom, mi történt volna, ha berúgják. Fel tudtunk volna-e állni? De bíztam a csapatomban” – dicsérte a felcsútiak hozzáállását és egyúttal a veszélyesnek tartott ellenfelet Hornyák Zsolt. Aki már a kezdés előtt is hangoztatta, nincs gondja a VAR-ral, nem kívánja, hogy csapatának kedvezzenek, csupán a rossz döntésekkel békül ki nehezen, nem is firtatta az ítélet jogosságát.

Jelezte, a szezont remekül kezdő Lamine Colley fizikai állapota harminc percekre alkalmas, úgyhogy keresik a góllövőket. „Megoldották a középpályások, vagy épp Nagy Zsolt” – fejezte ki az örömét az öt különböző, közte négy magyar gólszerzője kapcsán.

A Puskás egyelőre jóval több pontot szerzett vendégként – bár két meccsel többet is játszott –, amire Hornyák egyszerű magyarázatot adott. „Több néző van idegenben.” Többször is hangsúlyozta, azon vannak, hogy többeket csábítsanak ki a hazai meccseikre, de a körülményeik adottak a kétezer fős településen. „Fehérvárról átvittük a szurkolókat, mert jobban játszunk, mint a Fehérvár. Ez az igazi ok: jómagam is focista voltam, tízezer ember előtt jobban élvezem a játékot, mint üres stadionban.”

A gólja előtt a kapus mozgását figyelő Grúber Zsombor onnan közelítette meg a dolgot, hogy jó, ha idegenben jól megy a csapatnak.

Az MTK-t irányító Horváth Dávid elismerte, egy az egyben nem tudják ugyanolyan minőségű futballistákkal pótolni a hiányzóikat, akik főleg a védelmüket tették foghíjassá. Ezért próbáltak meg a korábbiakhoz képest más felfogásban játszani. „Amit kihasznált a Puskás Akadémia. Nem voltunk egyenrangú partnerei” – vallotta meg önkritikusan.

Az elmúlt három fordulóban nem szerzett pontot az újonc, és közben beszedett 14 gólt.

„Nem a vereség ténye, hanem a sok kapott gól néz ki rosszul – jelölte ki a fő csapásirányt, amin javítaniuk kell. – Nem lehetetlen küldetés, hogy azt az arcunkat mutassuk, ahogy elkezdtük az első fordulókat.”

Azonban újabb sérültet kell pótolnia, mert Bobál Dávid Achilles-ín szakadást szenvedett. „Nagyon szomorú nap volt ez” – összegzett Horváth.

A szakvezető egyébként nem kárhoztatta a büntetőt hibázó Stieber Zoltánt, a támadó azonban nem tagadta felelősségét, és a a formájukkal kapcsolatban sem kertelt: „elég mély gödörbe kerültünk, kimondhatjuk”.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak