Musorujsag
Élő Eredmények

Vádat emeltek a Crvena zvezda-szurkolókra támadó Fradi-drukkerek ellen

Vádat emeltek a Crvena zvezda-szurkolókra támadó Fradi-drukkerek ellen

MTI
A Budapesti IX. kerületi Ügyészség vádat emelt két ferencvárosi szurkolóval szemben, akik több társukkal együtt tavaly október 13-án, a Groupama Arénában rendezett FTC – Crvena zvezda Európa-liga-mérkőzés előtt rátámadtak vendég drukkerekre.

A vádirat szerint a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Ezt meglátva, a magyar drukkerek közül többen – köztük a vádlottak – odarohantak a taxihoz, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzák.

„Ennek érdekében kinyitották a taxi mindkét hátsó ajtaját és megpróbálták a bent ülő szerb szurkolókat kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük. Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött” – áll az ügyészség közleményében.

A vádlottak és társaik a támadással csak akkor hagytak fel, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek.

A Budapesti IX. kerületi Ügyészség a két férfit csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó-mérkőzések látogatásától.

Borítókép: Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros és a szerb Crvena zvezda mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak