Musorujsag
Élő Eredmények

„A sérülése komoly probléma nekünk” – a csatártárs gyors felépülést kívánt Varga Barnabásnak

„A sérülése komoly probléma nekünk” – a csatártárs gyors felépülést kívánt Varga Barnabásnak

m4sport.hu
Útra kelt a Ferencváros labdarúgócsapata a Genk elleni Európa Konferencia-liga-mérkőzésre. Az utazás előtt Alekszandar Pesics és Sigér Dávid nyilatkozott az M4 Sport stábjának, előbbi Varga Barnabás sérüléséről is beszélt.

„A Csukaricski ellen betaláltam, de volt nagy helyzetem a Fiorentina-meccsen is. Talán ha azt belövöm, megnyerjük a meccset, de ez a futball. Már a következő találkozóra készülök, a legjobbamat szeretném adni” – mesélt eddigi Konferencia-liga-élményeiről Alekszandras Pesics. A támadó eddig nem tudta kiszorítani a kezdőcsapatból Varga Barnabást – tekintve, hogy a csapattárs gólmanufaktúraként funkcionál –, de a magyar válogatott játékosát a Diósgyőr ellen sérülés miatt kellett lecserélni, s nem is lép pályára Belgiumban, el sem utazott a csapattal.

Kapcsolódó tartalom

„Varga sérülése nagy probléma nekünk, mert rengeteg gólt szerez, és élete topján van. Mielőbbi felépülést kívánok neki, mert szükségünk van rá. Talán így több lehetőséget kaphatok, majd meglátjuk” – mondta Pesics.

Kapcsolódó tartalom

„Ez a szezon nekem nagyon nagy felüdülés az elmúlt két évhez képest. Nagyon örülök, hogy kapok játékperceket és a pályán tudom segíteni a klubot” – mondta az elmúlt két hónapról Sigér Dávid, akinek rendkívül jólesett Dejan Sztankovics dicsérete is. A középpályás szerint keveset tud az egész csapat együtt készülni (válogatott távolmaradók, regenerálók révén), de egyre jobban kezdik megérteni és alkalmazni a szerb mester elképzeléseit.

„Ez a sorozat nagyon kemény, de ugyanakkor milyen jó, hogy vannak ilyen mérkőzések. Most három egymás utánra jött ki, de máskor is vannak ilyen meccseink. Szerintem ez tök jó dolog, hogy egyre több ilyen találkozót játszunk, ami nemcsak nekünk, játékosoknak nagy dolog, hanem a szurkolóknak is” – mesélt erről a hétről Sigér, amikor nyolc napon belül játszanak a Diósgyőr, Genk és Újpest hármassal.

Rátérve a Konferencia-liga-szereplésre, elmondta, eddig nem érte komoly meglepetés őket, de a Genk ellen is maximális teljesítményre lesz szükségük.

„Abban biztosak vagyunk, hogy jó minőséget fognak képviselni és jó focit fognak játszani – méltatta a belga csapatot a középpályás. Hozzátette, egyértelműen minden FTC-játékosnak a legjobbját kell nyújtania, hogy legyen esélyük jó eredményt elérni. – Nyilván idegenben egy döntetlen is nagyon jó eredmény lenne. Nem becsüljük le saját magunkat, de nagyon alázatosan megyünk ki és tudjuk azt, hogy milyen erőt és milyen játékstílust képvisel a Genk.”

A magyar bajnok zöld-fehérek veretlenül vezetik az F csoportot és egy győzelemmel lépéselőnybe kerülnének a hozzájuk hasonlóan négypontos belgákkal szemben. A Ferencváros történetében fontos mérföldkő lesz a találkozó, a 34-szeres magyar bajnok 350. összecsapásán lép pályára a nemzetközi kupaporondon.

Kapcsolódó tartalom

A Genk-Ferencváros találkozót csütörtökön 21.00-tól az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

M4 Sport
Borítókép: fradi.hu

További tartalmak