Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetőből nem, de szögletekből továbbra is gyilkos a Paks – most épp a Kisvárda bánta

Büntetőből nem, de szögletekből továbbra is gyilkos a Paks – most épp a Kisvárda bánta

m4sport.hu
A Paksi FC magabiztosan, 3–1-re legyőzte a Kisvárdát az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Bognár György csapatának Hahn János kihagyott tizenegyese is belefért.

OTP Bank Liga, 11. forduló
Paksi FC–Kisvárda-Master Good 3–1 (2–0)
Paks, Fehérvári úti stadion

V: Káprály Mihály

Gólszerző: Szabó J. (16.), Windecker (48.), Mezei (80.), ill. Balogh (74.)
Sárga lap:
Lenzsér (94.), ill. Vida (2.), Melnyik (26.)

Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Windecker, Papp K., Mezei (Bőle, 82.), Silye (Osváth, 82.) – Skribek (Szabó B., 67.), Hahn (Böde, 67.)
Kisvárda: Kovács M. – Cipetics, Jovicsics, Széles – Návratil (Stefan, 72.), Melnyik (Czékus, 90.), Ötvös, Vida (Alic, a szünetben) – Balogh N., Makowski (Nikolov, a szünetben), Camaj (Ilievszki, 53.)

A Paks a kezdő sípszótól kezdve gólratörően játszott, igaz, nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A vendégek fiatal kapusa, Kovács Marcell jól védett, de negyedóra elteltével, egy bal oldali szögletet követően már ő is tehetetlen volt, Szabó János ugyanis közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. A hazaiak a vezetés megszerzése után is nyomás alá próbálták helyezni a várdaiakat, bár sokszor hiba csúszott a passzokba, Windecker József pedig 14 méterről gyengén lőtte el a labdát, amikor már csak a kapussal állt szemben. A vendégek – bár nem játszottak alárendelt szerepet – nem igazán tudtak gólszerzési lehetőséget kialakítani, ezzel együtt a 40. percben, egy kontra után azért sikerült megtornásztatniuk Szappanos Pétert. Közvetlenül a szünet előtt ismét a bal oldalról végezhetett el szögletet a Paks, s a vendégek védelme ugyanúgy teljesített, mint az első gólnál: a játékosok közelről nézték, ahogy Windecker elé kerül a labda, ő pedig ezúttal, négy méterről már nem hibázott.

Kapcsolódó tartalom

A fordulás után gyorsan végleg lezárhatta volna a meccset a hazai csapat, de a Lenzsér Bence lerántásáért megítélt büntetőt az 52. percben Hahn János kihagyta, illetve Kovács hárította. Hahn két perccel később a keresztlécet találta el, majd Kovács újabb védései mentették meg a vendégeket a harmadik góltól. A hajrához közeledve aztán, szinte a semmiből szépített a Kisvárda: szintén egy szöglet után Balogh Norbert lőtte közelről a kapuba a labdát. A góltól felélénkültek a szabolcsiak, többször is veszélyeztettek, de egy kontrával – Böde Dániel remek kiugratása után Mezei Szabolcs lőtte ki a bal alsó sarkot – eldöntötte a három pont sorsát a Paks.

A tolnai csapat idénybeli ötödik hazai meccsén az ötödik sikerét aratta, összességében pedig már hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, s jelenleg vezeti a tabellát.

A mérkőzést követően a főszereplők értékeltek az M4 Sportnak.

Kapcsolódó tartalom

OTP Bank Liga, 11. forduló:

október 28., szombat
Kecskeméti TE–Zalaegerszegi TE FC 3–1
Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 4–0
Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC 1–1

október 29., vasárnap
Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 1–0
Ferencvárosi TC–Újpest FC 3–0

Az OTP Bank Liga állása a 11. forduló után.
Borítókép: Windecker József (Fotó: Paksi FC)

További tartalmak