Musorujsag
Élő Eredmények

Közös megegyezéssel távozik a Budapest Honvéd vezetőedzője

Közös megegyezéssel távozik a Budapest Honvéd vezetőedzője

m4sport.hu
A Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották Pinezits Máté vezetőedző szerződését. Ideiglenesen Djordje Kamber irányítja a kispestieket.

 

Az előző szezonban az élvonaltól búcsúzó Honvéd nem kezdte jól az NB II-t, 13 forduló után 16 ponttal a 11. helyen áll az együttes, távol a feljutásért harcoló együttesektől és legutóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni.

A Kazincbarcika elleni 1–0-s vereség után a Honvéd vezetősége és Pinezits közös megegyezéssel a búcsú mellett döntött, ennek értelmében a szakember távozik az első csapat éléről, továbbá elhagyja a klubot a nyáron érkezett asszisztensedző, Schimmer Szabolcs – olvasható a piros-feketék hivatalos honlapján.

Pinezits 2020 nyarán érkezett a csapathoz, és három évig irányította az U19-eseket, a felnőtt együttest nehéz időszakban, az NB I-es kiesés után vette át, a másodosztályban és a teljesen átalakuló keretben tizennégy U21-es játékosnak szavazott bizalmat.

Pinezits összesen 14 mérkőzésen irányította a Honvéd alakulatát, ezeken a mérlege 5 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség.

A klub a közleménye szerint már keresi Pinezits Máté utódját, addig is Djorde Kamber látja el a megbízott vezetőedzői feladatokat.

 

Borítókép: Pinezits Máté (honvedfc.hu)

További tartalmak