Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Rossz belegondolni, hogy húsz másodpercen múlhatott az életünk” – ittas sofőr hajtott bele Szalai Ádám autójába

„Rossz belegondolni, hogy húsz másodpercen múlhatott az életünk” – ittas sofőr hajtott bele Szalai Ádám autójába

m4sport.hu
Szombat este egy autós erősen ittas állapotban nekihajtott Szalai Ádám gépkocsijának, az egykori magyar válogatott játékos és családja szerencsére néhány másodperccel korábban szállt ki a járműből, így nem esett bajuk.

 

Kedden a Blikk írta meg, miszerint egy 51 éves, erősen ittas állapotban lévő férfi Óbudán nekihajtott a Teslájával egy Mercedesnek, utóbbi a tulajdonosa pedig épp a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám.

A portál a történtekkel kapcsolatban megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, amely megerősítette, a szóban forgó időpontban valóban volt rendőri intézkedés.

„2023. október 28-án 17 óra 50 perc körül Budapest III. kerület, Szőlővész utcában egy autó nekiütközött egy parkoló gépkocsinak. Az autó 51 éves sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, őt a mentők könnyű sérüléssel kórházba vitték” – olvasható a BRFK válaszában.

A Blikknek Szalai is reagált a történtekkel kapcsolatban, aki elmondta, néhány másodpercen múlhatott a tragédia.

„Rossz belegondolni, hogy húsz másodpercen múlhatott az életünk – idézi a lap Szalai Ádámot. – Vilmos testvéremet látogattuk meg a családommal, érkezés után a hátsó ülésről kivettem a kislányomat és elindultunk a ház felé, pár pillanattal később valaki nagy sebességgel belecsapódott az autónkba. Akkora volt az ütközés ereje, hogy a kocsim megrepesztett egy betonkerítést. A nagy ijedtség után visszaléptünk és láttuk, hogy a sofőr beszorult az autójába. Ittas volt, mi segítettük ki őt, és megvártuk a rendőrséget is.”

Szalai Ádám június 19-én jelentette be, hogy a válogatott után klubszinten is befejezi a profi pályafutását. A Stuttgart, Real Madrid, Mainz Schalke, Hoffenheim, Hannover és Mainz korábbi játékosa július végén óta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár csapatában dolgozik, képzési és szakmai tanácsadóként tevékenykedik a magyar futball jövőjéért.

 

Borítókép: Szalai Ádám bejelenti visszavonulását 2023. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

További tartalmak