Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetett az UEFA: nem lehetnek vendégszurkolók a magyar-montenegrói Eb-selejtezőn

Büntetett az UEFA: nem lehetnek vendégszurkolók a magyar-montenegrói Eb-selejtezőn

m4sport.hu
Az UEFA döntése értelmében Montenegró labdarúgó szövetsége nem árulhat jegyeket Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre, azaz nem lehetnek vendégszurkolók a Puskás Arénában november 19-én sorra kerülő mérkőzésen.

Montenegrót még az októberi, Szerbia elleni belgrádi Eb-selejtezőn szurkolóik rasszista megnyilvánulásai miatt büntette meg az UEFA fegyelmi bizottsága.

A döntés értelmében a montenegrói szövetség a soron következő idegenbeli tétmérkőzésre nem kap jegyárusítási lehetőséget, ez pedig pont a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójára kiírt budapesti találkozó – amire itthon egyébként péntektől lehet jegyeket venni.

Kapcsolódó tartalom

A montenegróiaknak emellett 20 ezer eurós pénzbírságot is le kell nyelniük, illetve meg kell téríteniük a szurkolóik által a szerbiai mérkőzés helyszínén okozott károkat, többek között 205 ülőhelyet rongáltak meg.

Az UEFA haragját a szerbek sem úszták meg. Szintén szurkolóik rasszista megnyilvánulásai miatt következő (és egyben utolsó) Eb-selejtezőjüket, a bolgárok elleni hazai meccset zárt kapuk mögött kell megrendezni, így ha kijutnak az Eb-re (ami nagyjából borítékolható), azt a stadionban nézők nélkül ünnepelhetik majd, ami azért nem kis büntetés a csapatnak és a szerb szurkolóknak, legalábbis a nem rasszista többségnek biztosan.

Emellett 50 ezer euró büntetést is kell fizetniük.

Kapcsolódó tartalom

De itt nincs vége, a szerb szövetségnek a továbbiak miatt is felelnie kell:

• A mérkőzésre szóló belépőjegyek árusításának nem megfelelő felügyelete, a fekete piacon történő jegyárusítás sikertelen megakadályozása és a beléptetéssel kapcsolatos problémák miatt 10 ezer eurót kell fizetniük.

• Pirotechnika, lézerezés és stadion akadálymentesítésének hiánya miatt pedig további 29 ezer eurót.

Az Eb-selejtezők G csoportjában Magyarország áll az élen egy ponttal megelőzve Szerbiát és hattal Montenegrót. A magyar válogatott november 16-án a csoportban utolsó Bulgáriához látogat, majd három nappal később Montenegrót fogadja. Ha Marco Rossi csapata a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez, kijut az Eb-re. Szerbiának már csak egy mérkőzése van hátra, november 19-án látja vendégül Bulgáriát.

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak