Musorujsag
Élő Eredmények

Pont annyi gólt hozott a DVTK felcsúti meccse, amennyi benne rejlett

Pont annyi gólt hozott a DVTK felcsúti meccse, amennyi benne rejlett

M4 Sport
Gólt nem is ígérő játékból kerekedett ki a 0-0-s végeredmény a Puskás Akadémia és a Diósgyőr felcsúti meccsén az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 0-0
Felcsút, Pancho Aréna, vezette: Derdák
sárga lap: Nagy Zs. (15.), Golla (43.), illetve Vallejo (61.), Csorbadzsijszkij (83.)

Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Corbu, Levi (Komáromi,  66.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 66.), Colley (Plsek, a szünetben), Gruber (Puljic, 66.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov – Csorbadzsijszkij, Klimovics (Bényei, 72.), Vallejo – Gera D., Holdampf, Pozeg Vancas (Franchu, 82.), Stephen – Pernambuco (Lukács D., 82.), Edomwonyi (Kampecisz, 68.), Acolatse (Obounet, 68.)

 

Ellenkező előjellel várta a fontos összecsapást a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, valamint a hozzá képest három pont hátránnyal álló DVTK. Amíg a felcsútiak az NB I-ben már négy mérkőzés óta veretlenek voltak – igaz, szerdán drámai körülmények között búcsúztak a Magyar Kupában a Ferencvárossal szemben –, addig a vendégek éppen hogy sikerrel vették a Siófok elleni MK-csatát, ám az OTP Bank Ligában sorozatban három vereségnél jártak, és ebben a rossz szakaszban 1-8 volt a gólkülönbségük. Ebben az idényben egyszer találkoztak: július 29-én Diósgyőrben 1-0-ra diadalmaskodott a Puskás Akadémia.

A nyitó negyedóra eseménytelensége után felélénkült a játék, a Diósgyőr előtt nagy helyzet is adódott, ám Edomwonyi lövését bravúrral tolta szögletre Markek. A hazaiak első komoly ziccerére közel fél órát kellett várni. Voltak ígéretes megugrások is mindkét oldalon, ám rossz passzok miatt nem forogtak veszélyben a kapuk. A szünetig egy-egy kaput eltaláló lövése volt mindkét alakulatnak.

A fordulást követően egy szöglet után a Puskás Akadémia szerezhetett volna gólt, azonban közelről sem sikerült betalálnia. Ismét később ébredt a DVTK, ám az 56. percben Acolatse bal felső sarok felé tartó tekerését biztosan védte a hazai hálóőr. Hármas, illetve kettős cserével próbáltak frissíteni a csapatok, és rögtön egy hazai helyzet adódott, ám Corbu kísérlete a kapu mellé gurult.

Az utolsó negyedórában nőtt az iram, a védelmek viszont jól állták a rohamokat, így igazságos pontosztozkodás lett a vége.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

november 4., szombat
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 2–1
Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 0–0
Fehérvár FC–Újpest FC 2–1

november 5., vasárnap
Kisvárda-Master Good–Zalaegerszegi TE FC 0–1
Kecskeméti TE–Ferencvárosi TC 2–1
Paksi FC–MTK Budapest 0–0

Borítókép: A diósgyõri Argirisz Kampecisz (b) és a felcsúti Patrizio Stronati még az OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Puskás Akadémia FC mérkõzésen (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak