Musorujsag
Élő Eredmények

„Kevés volt ez a két nap a felfrissüléshez” – Bognár a csütörtök esti kupameccsel magyarázta a paksi tompaságot

„Kevés volt ez a két nap a felfrissüléshez” – Bognár a csütörtök esti kupameccsel magyarázta a paksi tompaságot

m4sport.hu
A Paksi FC hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott az MTK-val az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A mérkőzést követően a két vezetőedző – Bognár György és Horváth Dávid –, valamint Haraszti Zsolt és Demjén Patrik értékelt az M4 Sportnak.

„Az első 30-35 percben jobbak voltunk, sok labdát szereztünk, de már akkor érződött, hogy nincs topon a csapat, kevés volt ez a két nap a felfrissüléshez, kivétel nélkül mindenkin ezt éreztem. Az MTK-nak volt néhány kontrája, de összességében közelebb álltunk a gólhoz” – értékelte a gól nélküli döntetlent Bognár György, aki arra utalt, hogy a csütörtök esti, 120 perces kupameccs után nem tudott megfelelően regenerálódni csapata.

A 62. születésnapját vasárnap ünneplő vezetőedzőt a 62. percben köszöntötte a paksi tábor, ezzel a meccs hevében nem nagyon tudott foglalkozni, de természetesen megköszönte a gesztust.

„Meg kellett küzdenünk ezért az egy pontért, rendben kellett lenni a fejeknek, hogy a Paks nyomását kibírjuk, de így is van hiányérzetem. Az első félidőben bátortalanok voltunk, a könnyebbik utat választottuk a játéképítésben. A szünet után jobban játszottunk, de akkor sem voltunk igazán veszélyesek, erre kell megtalálnunk a megoldást” – így Horváth Dávid, az első vezetőedző, aki vendégként pontot vihet haza Paksról a szezonban.

Az MTK mestere szerint kijöttek a hullámvölgyből, s apró lépésekkel tovább építkezhetnek.

Kapcsolódó tartalom

A csereként beálló Haraszti Zsoltban maradt egy kis csalódottság, de az MTK komoly ellenállást tanúsított. A támadó szerint kis szerencsével nyerhettek volna, de talán nem volt a meccsben több. Demjén Patrik elmondta, előző négy fordulóban sokat hibáztak, de most visszatért a stabil védekezésük, nem is volt igazán sok dolga. Az MTK-kapus szerint előbb-utóbb elöl is jönni fog a gól, az első, hogy hátul hozzák le nullára a meccseket.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 12. forduló
Paksi FC–MTK Budapest 0–0

Paks, Paksi FC Stadion, 1824 néző

V: Vad II István

Sárga lap: Hahn (52.), ill. Kata (61.), Bognár I. (70.)

Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Bőle, 77.), Papp K., Windecker, Mezei (Haraszti, 67.), Silye (Szabó B., 67.) – Skribek (Könyves, 58.), Hahn (Osváth, 77.)
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Kosznovszky (Kovács M., a szünetben), Kata (Thiam, 74.), Bognár I. (Varju, 89.), Végh, Antonov – Zsóri (Zuigéber, a szünetben), Molnár R. (Stieber, 74.)

Borítókép: paksif.hu

További tartalmak