Musorujsag
Élő Eredmények

Sárból vár: elsüllyedt a kecskeméti dagonyában a Ferencváros

Sárból vár: elsüllyedt a kecskeméti dagonyában a Ferencváros

M4 Sport
A hosszú órákig tartó esőzésben sártengerré váló pályán a félidei kétgólos előnyéből egyet megőrző Kecskemét 2-1-re leküzdötte a címvédő Ferencvárost az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Kecskeméti TE Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)
Kecskemét, Széktói stadion 4957 néző; vezette: Pintér
gólszerzők: Pálinkás (18.), Horváth (33. – tizenegyesből), illetve Lisztes (69. – tizenegyesből)
sárga lap: Vágó (27.), Iyinbor (52.), Szalai G. (56.), Zeke (70.), Májer (98.), illetve Esiti (23.), Makreckis (56.), Lisztes (71.)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Iyinbor (Májer, 74.) – Szűcs K., Szalai G., Zsótér (Meszhi, 74.), Vágó, Zeke – Horváth K. (Leoni, 95.), Pálinkás

Ferencváros: Dibusz – S. Mmaee, Abena, Botka, Ramírez (Civic, a szünetben) – Esiti (Sigér, a szünetben), Makreckis (Nguen, 76.) – Traoré (Lisztes, a szünetben), Zachariassen, Marquinhos – Pesic (Owusu, 64.)

A félnapos esőzés miatt sokáig kérdéses volt a találkozó megrendezése, de végül másfél-két órával a kezdés előtt javultak annyira a körülmények, hogy játékra alkalmassá váljon a pálya, sőt, napsütésben kezdődött el a küzdelem.

Ezzel együtt a mély, felázott talaj és a szórványos tócsák többször megtréfálták a játékosokat. A meccs első nagy helyzetét az FTC dolgozta ki, de furcsa módon a saját kapuja előtt: a menteni igyekvő Ramírez lövését Dibusz nagyot vetődve hárította. A vendégek voltak kezdeményezőbbek, a vezetést azonban a hazaiak szerezték meg, miután egy kontra végén Pálinkás középről, mintegy 20 méterről a bal alsó sarokba bombázott. Újabb szűk negyedóra elteltével megduplázta előnyét a Kecskemét: ismét Ramírez vállalt főszerepet a saját kapuja előtt, lerántotta Szabót, a megítélt büntetőt pedig Horváth Krisztofer értékesítette magabiztosan. Az első nagyobb ferencvárosi helyzetre egészen a 42. percig kellett várni, Zachariassen közeli lövését azonban Varga Bence bravúrral szögletre ütötte.

A  címvédő vezetőedzője, Dejan Stankovic hármat is cserélt a szünetben. Lisztes, Sigér és Civic érkezése ugyanakkor egy ideig nem hozott áttörést, a nehéz körülményekhez továbbra is jobban alkalmazkodó Kecskemét őrizte előnyét. A negyedik FTC-csere, Owusu aztán beállása után azonnal büntetőt harcolt ki – Iyinbor a kapu előterében megrúgta –, Lisztes tizenegyesével pedig szépített a bajnokcsapat. A hajrában, így a tízperces hosszabbításban is sok volt a szabálytalanság és leginkább a küzdelem jellemezte a játékot a csúszós, vizes pályán, több gól pedig már nem született.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

november 4., szombat
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 2–1
Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 0–0
Fehérvár FC–Újpest FC 2–1

november 5., vasárnap
Kisvárda-Master Good–Zalaegerszegi TE FC 0–1
Kecskeméti TE–Ferencvárosi TC 2–1
Paksi FC–MTK Budapest 0–0

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak