Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Csertői Aurél a Honvéd új vezetőedzője

Hivatalos: Csertői Aurél a Honvéd új vezetőedzője

m4sport.hu
A Budapest Honvéd hivatalos oldalán tudatta, hogy a továbbiakban Csertői Aurél vezeti az NB II-ben szenvedő fővárosi csapatot.

Október 31-én Pinezits Máté közös megegyezéssel távozott a Honvédtól, azóta Djordje Kamber végezte a megbízott edzői feladatokat, azt azonban már akkor közölte a klub, hogy keresi Pinezits utódját.

Kapcsolódó tartalom

Az NB II-ben szenvedő csapatnál végül Csertői Aurél lett a befutó. A szakembernek van Honvéd-kötődése, hisz 1998 és 1999 között játékosként szerepelt a kispestieknél.

„Olyan edzőt kerestünk, aki jellemzően hosszabb ideig dolgozott egy-egy klubnál, hiszen ez stabil személyiségre utal, nekünk pedig ebben a helyzetben stabilitásra és pontokra van szükségünk. Csertői Aurél tapasztalt szakember, bízunk benne, hogy nálunk is sikeres lesz. A klub stratégiája az edzőváltás ellenére sem változik, Csertői Auréllal szemben is elvárás a fiatalok beépítése. Viszont a fiataloknak, akik ilyen lehetőséget kapnak, igenis felelősséget kell vállalniuk, annak tükrében is, hogy akiket mi itthon fiatalnak titulálunk, azok a nemzetközi futballban már nem számítanak annak” nyilatkozta a Honvédnak Kun Gergely ügyvezető.

Csertői Aurél több mint húsz éve edzősködik, 374 NB I-es és 124 NB II-es találkozón ült eddig a kispadon. A Fehérvárral Magyar Kupát nyert és harmadik lett a bajnokságban, majd a Haladással is bronzérmet szerzett, a Paksot kétszer az ötödik helyig vezette, míg a Gyirmótot feljuttatta az NB I-be, a 2017/2018-es szezon végén pedig az MLSZ Rangadó díjátadó gáláján az év első osztályú edzőjének választották. Pakson és Gyirmóton összesen közel tíz évet töltött el, utóbbi klubtól nyáron távozott..

A legutóbb Gyirmóton dolgozó szakember korábban tevékenykedett a Győrnél, Pápán, Sopronban, Szombathelyen, Tatabányán és Pakson is.

„Tudom, hogy ez egy kemény feladat, de nincs nyafogás, most ez a szituációt kell megoldani” – kezdte Csertői Aurél a klub honlapján.  Elsőként remélem, hogy az évből hátralevő négy meccsből kihozzuk a maximumot, ami megelégedéssel tölt el minket, a klubot, a szurkolókat. Próbáljuk még egységesebbé tenni a csapatot, mindenáron az eredményességre kell helyezni a hangsúlyt, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre.”

A Honvéd a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásában 14 meccset követően a 13. helyen áll, mindössze 2 pontra a kieső helyet jelentő 15. pozíciótól.

Borítókép: honvedfc.hu

További tartalmak