Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Dejan Sztankovics: Teljes mértékig vállalom a felelősséget, ez nem a Ferencváros útja

Dejan Sztankovics: Teljes mértékig vállalom a felelősséget, ez nem a Ferencváros útja

m4sport.hu
A Ferencvárost irányító Dejan Sztankovics magára vállalta a zöld-fehérek vasárnapi, Fehérvár elleni 1–0-s vereségét – a másik oldalon Bartosz Grzelak csapata koncentrációját emelte ki.

 

A mérkőzés összefoglalója

„Ami az öltözőben történik, az ott is marad, ez a válaszom – reagált Dejan Sztankovics a felvetésre, miszerint a lefújás után a Ferencvárosnál hosszabb beszélgetést tartottak az öltőzőben. – Ezek az apró részletek, amikről beszélni szoktam: hiába dominál valaki játékban, ha ezek nincsenek rendben, akkor lehet egy ilyen végeredmény. Talán hiányzott az agresszivitás a gólszerzésnél. Szerettünk volna betalálni, a második félidőre támadóbb szellemű csapatot küldtem fel, hogy ez összejöjjön, de egy ilyen kapott gól után csak azt tudom mondani, hogy teljes mértékig vállalom a felelősséget. Ez nem a Ferencváros útja, ilyen rövid idő alatt nem lehet kikapni két meccsen is, és európai szinten is akadnak hibák a Genk ellen, ezeket ki kell elemeznünk. Gratulálok a Fehérvárnak, nagyot küzdött, sokat futott, megilleti őket az elismerés.”

A szakember kitért Lisztes Krisztiánra is – az összecsapás közben az M4 Sport kommentátora azt az információt kapta, miszerint Sztankovics már mintegy fél órányi játék után lecserélné a támadót, ám némi tanácskozás után végül Adama Traoré hagyta el a pályát a 78. percben.

„Nem egy játékos veszíti el a mérkőzést, de nem is egy nyeri meg, csapatként nyerünk vagy veszítünk – mondta el Sztankovics, aki egyébként a rangadót követő sajtótájékoztatón annyit azért elárult, nem azt kapta a tehetségtől, amit elvárt volna. – Egy lenyűgöző játékos, egy az egy ellen talán a legjobb a magyar bajnokságban, ettől függetlenül nem azt kaptam tőle, amit elvártam, de még nagyon fiatal. Amikor a pálya szélén beszéltünk, próbáltam elmagyarázni neki, mit várok tőle a pályán. Az élet megy tovább.”

A Fehérvárt irányító Bartosz Grzelak együttese koncentráltságát emelte ki.

„Nehéz meccs volt a mai, el kell fogadnunk, hogy akadnak olyan találkozók, melyeken nem tudjuk annyit birtokolni a labdát, amennyit szeretnénk. De türelmesek voltunk, kemények dolgoztunk és megvártuk azt az egy-két momentumot, amikor jöttek a lehetőségek. Hogy perfektnek nevezhetjük-e, kérdés, de az biztos, hogy nagyon jó mérkőzés volt.”

„Számomra a foci a koncentráció sportja. A taktikát tudják a játékosok, de hogyha a koncentrációt akárcsak egy pillanatra elveszíted, ahogy az a Ferencváros esetében megtörtént, akkor bajba kerülhet a csapat. Ez a szint nekünk tökéletes volt a mai napon, valamint minden játékost tudtunk használni, a beállók is új szintet tudtak adni a játéknak. A Ferencváros ellen szakadt meg egy idegenbeli rossz sorozatunk, mentálisan ez nagyon fontos, hogy érezzük, tudunk pontot szerezni vendégként is. Az edzők sorsa kicsit unalmas, mindig jön a következő összecsapás, nem lehet visszafelé tekinteni, mindig tovább kell mennünk.”

OTP Bank Liga, 13. forduló
Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 11 007 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Szabó L. (68.)
sárga lap: Ben Romdhane (35.), Marquinhos (81.), Sigér (85.), illetve Flores (91.), Tóth (96.), Rúben Pinto (97.)
Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Cisse, Abena (Owusu, 70.), Ramírez (Gojak, 86.) – Makreckis, Esiti (Sigér, a szünetben) – Traoré (Civic, 77.), Ben Romdhane (Lisztes, a szünetben), Marquinhos – Pesic
Fehérvár:
Tóth – Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi B., Schön – Christensen (Rúben Pinto, 79.), Flores, Katona (Kalmár, 55.) – Kastrati (Szabó L., 64.), Kodro (Karamoko, 80.)

 

Borítókép: Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak