Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Gábor: Az érzés örömteli, a feladat nehéz

Márton Gábor: Az érzés örömteli, a feladat nehéz

m4sport.hu
A Zalegerszeg labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára kinevezett Márton Gábor szerint a bennmaradás érdekében a legfontosabb az lenne, ha a játékosok bátran kihoznák magukból a tudásukat.

A tréner hétfőn tért vissza a ZTE-hez, ahol 2020-ban fél évet töltött és bennmaradáshoz segítette a csapatot. „Az érzés örömteli, a feladat nehéz. Amikor legutóbb itt voltam, akkor sem volt könnyebb, de örülök, hogy itt vagyok” – mondta a keddi edzés után az M1-nek.

A zalaiak 13 forduló után az élvonal tabellájának tizedik helyén állnak, a régi-új vezetőedző szerint ebben a helyzetben egyértelműen a bennmaradás a cél. „Az előző időszakomhoz képest annyi a különbség, hogy akkor több csapat volt ilyen helyzetben, jelenleg mindössze három csapat van, amelyik le van szakadva. Most ez a feladat, hogy egyrészt két csapatot legalább magunk mögött tartsunk, másrészt próbáljunk felzárkózni az előttünk lévőre. Az idő és a mérkőzésszám adott, minél gyorsabban minél több meccset kellene nyerni.”

Márton Gábor szerint a kapott és a rúgott gólok mennyiségén is van mit javítani a csapatnál, főleg az utóbbi mutató esetében van tennivaló. „A statisztikákat nézve nagyon sok a kapott gól, megítélésem szerint pedig előrefelé több van a csapatban, ott meg kevés a rúgott gól. Ezt kell kiegyensúlyozni, hogy a csapat stabilabb legyen, több helyzetet dolgozzon ki, legfőképpen pedig többet lőjön be, mert láttam olyan mérkőzéseket, amikor sok helyzet volt és kevés ment be belőle. Van mit tenni tehát.”

Kapcsolódó tartalom

A szakember úgy véli, a csapat jelenlegi helyzetében kulcsfontosságú lenne, ha a játékosok felszabadultan tudnák megmutatni a tudásukat. „A régi csapatból már csak ketten-hárman vannak itt, a többiek kicsit be vannak feszülve, ahogy látom, de majd megismerjük egymást. Nyilván próbálom őket egy kicsit kilazítani, mivel ebben a helyzetben talán az a legfontosabb, hogy merjék megcsinálni azt, amit tudnak” – mondta a tréner az első két nap tapasztalatairól.

Márton Gábor rövidtávú célként a Debrecen legyőzését nevezte meg, középtávú célként pedig azt, hogy az év végéig hátralévő négy mérkőzésből a lehető legtöbbet kihozzák. „Meg kell verni a Debrecent, mindegy, hogy hogyan, ennél most nincs fontosabb, aztán az év végéig hátrlalévő négy mérkőzésből kellene a legjobban kijönni, ami nem egy egyszerű sorsolás, de mindenkivel játszani kell, nem gondolom, hogy ne lehetne bárkit is megverni. Látjuk, hogy mindenki el tud verni mindenkit, remélem, hogy ez velünk is megtörténik” – mondta.

A ZTE a válogatott szünet után a Debrecent fogadja, majd a DVTK vendégeként lép pályára, utána az Újpest következik hazai pályán, végül a Ferencváros otthonába látogat a naptári év végén.

Borítókép: Visszanyúl a múlt a jövő klubjánál: Márton Gábor ismét a Zeténél (Fotó: ztefc.hu)

További tartalmak