Musorujsag
Élő Eredmények

Csertői Aurél: A Honvéd feljutása nem reális, ebben az esetben az a plusz, ha a legjobb öt-hatban végez

Csertői Aurél: A Honvéd feljutása nem reális, ebben az esetben az a plusz, ha a legjobb öt-hatban végez

m4sport.hu
Csertői Aurél, a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd néhány napja kinevezett vezetőedzője az M1-nek elmondta, az együttesnek ebben a szezonban az jelentené a pluszt, ha a legjobb öt-hatban végez a bajnokságban.

 

Az 58 éves szakember elárulta: körülbelül egy hét alatt állapodott meg a kispesti klubbal, melynél Pinezits Máté utódja lett.

„Egy hétbe telt a megállapodás, mérkőzés előtt két nappal egyeztünk meg. Sokat nem tudtam a jelenlegi csapatról, át kellett rágnom a keretet, mivel nem volt annyit televíziós meccsük, kevesebbet láttam őket. Ami volt, természetesen megnéztem. Megvolt a koncepció, mit szeretnének, az is, hogy én mit szeretném, meg tudom-e ezt valósítani, aztán amikor közös nevezőre jutottunk, akkor már nem volt kérdés.”

Csertői Aurél szerint rossz a helyzet a Honvédnál, a futballisták ráadásul feszélyezettek a gyenge szereplés miatt.

„Nagyot ígérni nem lehetett, de az biztos, hogy az eddiginél jobb játékra és eredményre van szükség, ez elérhető. Minden fejlődés számít. A fiatalokat kell a profizmus felé nyomni, de a csapatot is kell építeni, hogy rend is legyen az öltőzőben. Ez nehéz feladat lesz, az elején vagyunk. Több bátorság kell, a hibákat ki kell küszöbölni. A helyzet rossz, hisz nem vagyunk messze a kiesőzónától, emiatt feszélyezett a csapat – nem lehet felszabadult játékot produkálni, amikor be van szorítva a sarokba egy együttes. Ezt csak a győzelmek fogják elhozni.”

Kapcsolódó tartalom

Úgy látja, a játékosokban egyénileg több van, mint amit az elmúlt időszakban mutattak.

„Az előző meccsen sem tudták kihozni a játékosok magukból azt, ami bennük van, de azt látom, hogy egyénileg mindenki többet tud ennél. Ez a kiinduló helyzet. Azt gondolom, a cél a győzelem, de játékban is fejlődni kell. Mivel a keretben sok az utánpótlás-válogatott játékos, kevesen vagyunk edzésen, így nehéz összerakni a szakmai munkát, de nem nyafogunk, szerdán már itt lesznek. A kerettel is csak ismerkedek, biztos, hogy télen erősítésre szorulunk, de ezeket kell majd felmérnem a következő hetekben, ki kell ismernem a keretet. Minél előbb ki kell hoznom a maximumot a játékosokból” – vélekedett.

„Sok a sérült, ez a két hét kicsit talán közelebb hozza őket, de nem siettetünk senkit, legyenek százszázalékos állapotban, egyelőre nélkülük kell megoldani a feladatot. De akkor lesz tiszta a kép, ha mindenki bevethető lesz és látom a teljes képet.”

Kapcsolódó tartalom

Csertői nem kertelt, s elmondta, szerinte a Honvédnak a jelenlegi szezonban az jelentené a pluszt, ha a legjobb öt-hatban zárna a bajnokságban.

„Stabilizálni kell a csapatot. Azt nem tudom, mennyit tudunk előrelépni, de tudunk. Ez hosszabb folyamat lesz. Egyszerű matematika, a Honvéd a jelenlegi idényben nem juthat fel az NB I-be. Reálisnak kell lenni, 16 pontos hátrányunk van. A sportban mindig van plusz, de nekünk ebben az esetben az a plusz, ha a legjobb öt-hatban végzünk” – jelentette ki a tréner, aki a kérdésre azt is elárulta, egyáltalán nem volt megkeresése az élvonalból.

„A jelenlegi cél az, hogy mindenben fejlődjünk – noha vannak csodák a futballban, én azt gondolom, nem varázslattal, hanem munkával fogjuk remélem előrébb vinni a csapatot” – zárta gondolatait.

A Budapest Honvéd 15 fordulót követően 19 ponttal a tizedik helyen áll a Merkantil Bank Ligában, míg a bajnoki éllovas Győri ETO FC 35 ponttal áll az élen.

 

Borítókép: honvedfc.hu

További tartalmak